• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Dondurucu Soğukta Donması Gereken Kanal Tütünce Her Şey Ortaya Çıktı

Dondurucu Soğukta Donması Gereken Kanal Tütünce Her Şey Ortaya Çıktı
Aydın'da dondurucu soğuğa rağmen şehir merkezinden geçen DSİ'ye ait sulama kanalından akan ateş gibi su ilk etapta ilginç bir tabiat olayı zannedilirken...

Aydın'da dondurucu soğuğa rağmen şehir merkezinden geçen DSİ'ye ait sulama kanalından akan ateş gibi su ilk etapta ilginç bir tabiat olayı zannedilirken olayn doğa olayı değil doğaya saygısızlık olduğu ortaya çıktı. Efeler ilçe merkezine yakın özel bir jeotermal firması tarafından salıverilen ve çevreye zararlı olduğu belirtilen jeotermal kaynak suyu herkesin gözü önünde akıp gitti. Konuyla ilgili hiçbir yetkili açıklama yapmazken bir çok kişi yetkilileri duyarsızlıkla suçladı.

Aydın Tabip Odası'nın önceki gün jeotermal enerji firmalarının denetimsizliğinden ve çevre kirliliğine neden olduğundan dert yandığı açıklamanın ardından Aydın İl Merkezi'nden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün burnunun dibinden geçen DSİ'ye ait kanal uzun süre çevreye ve tarım alanlarına zararlı olduğu belirtilen jeotermal kaynak suyu taşıdı.

DSİ'ye ait kanalın taşıdığı suyun buz gibi havada donması gerekirken tüterek akmasını ilk anda anlam vermeyen vatandaşlar suyun geldiği yeri araştırınca ilginç bir durumla karşılaştı. Yapılan incelemelerde doğaya salıverilmesi yasak olan jeotermal kaynak suyunun Yılmazköy Mahallesi yakınlarındaki bir kuyudan salıverildiği öğrenildi. Jeotermal firmasının salıverdiği ve zehirli olduğu belirtilen jeotermal suyu nedeniyle şehre adeta çürük yumurta kokusu sararken İl Çevre Müdürlüğü Başta olmak üzere hiçbir yetkilinin konuyla ilgili açıklama yapmaması dikkat çekti. Herkesin gözü önünde verimli Aydın toprakları bu şekilde zehirlendi.

"GÖRÜNTÜLER AYDIN'A İHANETİN BELGESİDİR"

Yaşanan olayı bizzat kendisi de fotoğraflayıp görüntüleyerek tepki gösteren Aydın'ın önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, "İmamköy sahasında açılan kuyulardan çıkan suların kontrolsüz biçimde dere yatağına aylarca aktığını tespit ettim. Bu görüntüler Aydın'a ihanetin açık belgesi. Bu yüksek oranda tuzlu ve mineralli sular ova boyunca yayılıyor. Büyük Menderes Nehri'ne karışıyor. Sulama kanalları vasıtası ile tüm ovadaki tarlalara ulaşıp, onları çoraklaştırıyor. Çölleşme böyle bir şey. Kimse hafife almasın" diyerek olayın Aydın'a ciddi derecede zarar vereceğini açıkladı.

Dondurucu Soğukta Donması Gereken Kanal Tütünce Her Şey Ortaya Çıktı

Dondurucu Soğukta Donması Gereken Kanal Tütünce Her Şey Ortaya Çıktı

Dondurucu Soğukta Donması Gereken Kanal Tütünce Her Şey Ortaya Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim