• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Dondurucu soğuk ve fırtına altında kuraklık önlemi

Dondurucu soğuk ve fırtına altında kuraklık önlemi
Sarıcakaya Belediyesi ekipleri, Şoförler Çeşmesi mevkiinde eksi 7 derece soğuk ve fırtınalı havada boşa aktığı tespit edilen yaklaşık 1 kilometre...

Sarıcakaya Belediyesi ekipleri, Şoförler Çeşmesi mevkiinde eksi 7 derece soğuk ve fırtınalı havada boşa aktığı tespit edilen yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki eski içme suyu hattını baştan aşağıya yenileyerek hem israfı önledi, hem de bu yıl beklendiği tahmin edilen kuraklığa karşı şimdiden önlem aldı.

EKSİ 7 DERECE SOĞUK VE FIRTINALI HAVADA

Belediye Fen İşleri Acil Müdahale ekipleri, Dağküplü Mahallesi Şoförler Çeşmesi mevkiinde boşa aktığı tespit edilen kullanım suyuna müdahale etmek için harekete geçti. Ekipler, fırtınalı ve eksi 7 derece soğuk hava koşullarında 1400 rakımda 1 kilometre uzunluğunda yeni içme ve kullanım suyu hattı çekti. Arazinin zorlu ve engebeli olmasına karşın soğuk hava koşullarına aldırış etmeyen işçilerin hırsı ve azmi sonunda yaklaşık 5 saatlik bir çalışmayla yeni hat çekme işlemi sona erdi.

AZİM VE HIRS

Bu şekilde özveriyle çalışan işçilere teşekkürlerini ileten Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, "Öncelikle bu mevkiinde boşa akan suyun israf edilmemesi için hemen Acil Müdahale ekiplerimizle birlikte bir çalışma programını masaya yatırdık. Zorlu bir çalışma olacağının bilincindeydik. Gerek hava koşulları gerekse zorlu arazi şartları işi sonlandırabilme zamanımızı biraz daha artırmış oldu. Özellikle Şoförler Çeşmesinin yaklaşık 1 kilometre üst kısmında bulunan ve tamamen kullanılamaz hale gelen eski hattı sıfırdan yenilemiş olduk. Hatta şimdi bu hatta ilave yeni bir hat daha çekerek suyun miktarında artış sağladık. Böylece hem israfın önüne geçmiş hem de 2018 yılında uzmanların ülkemizde yaşanacağını belirttikleri kuraklık için önlemimizi almış olduk. Şimdi buraya orijinalliğini bozmadan yepyeni bir çeşme daha yapıyoruz. Bu kapsamda ben emeği geçen personelime bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim