• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Domuz Gribi Endişesi Hastaneleri Doldurdu

Domuz Gribi Endişesi Hastaneleri Doldurdu
Halk arasında "domuz gribi" olarak bilinen H1N1 virüsü salgını vatandaşlarda tedirginliğe neden olurken, hastane acilleri önlem almak isteyen vatandaşların...

Halk arasında "domuz gribi" olarak bilinen H1N1 virüsü salgını vatandaşlarda tedirginliğe neden olurken, hastane acilleri önlem almak isteyen vatandaşların akınına uğradı.

Son günlerde domuz gribi nedeniyle ölümlerin olması, vatandaşları paniğe sürükledi. Havaların soğumasıyla birlikte grip vakaların da artış meydana gelirken, hasta olan ya da kendini hasta hisseden vatandaşlar da hastanelere akın etti. Domuz gribi şüphesiyle hastaneleri dolduran vatandaşlar, yoğunluktan dolayı saatlerce sıra beklemek zorunda kalırken kalabalık ortamlarda fazla bulunduklarından dolayı küçük çaplı önlemler aldı. Bazı vatandaşlar yüzlerine maske takarken bazıları peçetelerle ağzını kapatarak kendilerince önlem aldığı görüldü.

"BULAŞMA KORKUSUNDAN DOLAYI HASTANELERDE KALABALIK VAR"

Son zamanlardaki gelişmelerden dolayı kendilerinde bir korku oluştuğunu söyleyen vatandaşlar, hastane ve acil servislerdeki yoğunluğun domuz gribi şüphesinden dolayı olabileceğini ifade etti. Halkın kendilerince önlem almaya çalıştığına dikkat çeken bir hasta vatandaş, "Hastaneye geldiğimizde ilk gördüğümüz manzara herkes ağzını kapatıyor. Gelenlerin bir çoğu büyük ihtimalle domuz gribi korkusuyla gelmiş. Daha önce geliyordum bu kadar yoğun değildi. Bundan 1 ay öncesine kadar böyle bir yoğunluk yoktu. Sürekli televizyonlarda domuz gribiyle alakalı haber çıktığı için endişe hakim. Ben bunu normal bir virüs olarak görüyorum. Tabi insandan insana bulaşıyor. Onun için insanları biraz korku sarıyor. O yüzden genelde hastaneler ve özellikle acil servislerde kalabalık var. Önlem almak adına ben de maske taktım. Arkadaşım hasta onun için hastaneye geldik. Biliyorsunuz bu hastalık bulaşıcıdır. Solunum yoluyla bulaşabiliyor. Onun için maske takmak zorunda kaldım" dedi.

Hastaneye kızının rutin kontrollerini yaptırmak için geldiklerini söyleyen ve hastalığının grip olmadığını söyleyen bir aile ise, hastanedeki birçok kişinin hasta olmasından ve yeteri kadar önlem alınmamasından dolayı hastaneden çıktıktan sonra grip olabileceklerini aktardı.

Domuz Gribi Endişesi Hastaneleri Doldurdu

Domuz Gribi Endişesi Hastaneleri Doldurdu

Domuz Gribi Endişesi Hastaneleri Doldurdu

Domuz Gribi Endişesi Hastaneleri Doldurdu

Domuz Gribi Endişesi Hastaneleri Doldurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim