• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Domotex’e Gaziantep Damgası

Domotex’e Gaziantep Damgası
Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları...

Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na Türkiye damgasını vurdu. Fuarın ilk gününde Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan Gaziantepli halıcıları ziyaret ederek bilgi aldılar.

Uluslararası Domotex 2016 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı kapılarını açtı. 59 ülkenin katıldığı ve 95 bin metrekare alana sahip olan fuarda en fazla katılımcıyla Türkiye bir kez daha sektördeki gücünü ilan ederken Gaziantep'ten katılan 58 firma fuarın ilk gününden itibaren katılıcıların ilgi odağı oldu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan, Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer ve beraberlerindeki heyet fuara katılan Gaziantepli firmaların stantlarını ziyaret ederek halı fuarıyla ilgili bilgiler aldılar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara katılan 59 ülke arasında en fazla firma ile katılan ülke Türkiye oldu.

Fuarda Türkiye'den katılan firmaları ziyaret eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ihracatçıların sektörel sorunları hakkında bilgi alırken halı sektöründe dünyanın en büyük ve en önemli fuarı olan Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nda Türkiye'nin gücünün daha iyi anlaşıldığını, rekor katılımla fuarın omurgasını Türk firmalarının oluşturduğunu ifade ederek bunun gurur verici bir şey olduğunu ifade etti.

DÜN KÖPEKLE ARAYAMAYA ÇALIŞANLAR BUGÜN KAPILARINI AÇIYOR

Tayyar yaptığı değerlendirmede, "Önceki yıllarda fuara katılan sanayici ve ihracatçılarımızın karşılaştığı zorlukları hepimiz çok iyi biliyoruz. O dönemlerde fuar için gelen sanayicilerimiz ve ihracatçılarımıza gümrük girişinde dönüş biletin var mı diye soran ve vatandaşlarımızın üzerini köpekler yardımıyla aramaya çalışanlar bugün kapıları sonuna kadar sanayici ve iş adamlarımıza açıyor. Elbette bu ülkemizin gücüyle orantılıdır. Vatandaşlarımızın ceplerindeki güçlü bir ülke olan Türkiye Cumhuriyetinin pasaportu bulunmaktadır. Gaziantepli firmalarımızın sayısı kentimiz adına gurur verici bir sayı. Dünya markalarıyla yarışan firmalarımızın sektörde söz sahibi olması ve lider haline gelerek dünya halı modasını belirlemesi elbette sadece Gaziantepliler için değil Türkiye içinde büyük önem taşıyor. 2015 yılında 1 milyar 384 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirerek ülkemize önemli katkılar sunan halı sektöründe yaklaşık 50 bir insanımız direk veya dolaylı yollarla yararlanıyor. 2023 hedeflerini güncelleyerek bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren halıcılarımızı GAHİB Başkanımız Salahattin Kaplan'ın şahsında kutluyorum. Sektörde AR-GE ve İnovasyon çalışmalarının önem kazanmış olduğunu gördüm. Dünya halı liginin en önemli oyuncuları arasında yer alan Gaziantepli halıcılarımızın yeniliklere açık ve sürekli teknolojiyi yakından takip ederek makine parkurlarını yenilemeleri, halı sektöründe elde edilen liderliğin sürdürülebilirliğini arttırmaktadır. Fuarda sektörle ilgili sorunları daha yakından öğrenme şansımız oldu. Elbette bu sorunların çözümü için üzerimize düşenleri yapacağız. Fuarın halıcılarımıza ve sektöre hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

FUARDA GÖZLER GAZİANTEPLİ MARKALARDA

Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına bu yılda Türkiye'den rekor bir katılım gerçekleştiğini ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan "Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına bu yıl toplam 59 ülke katılmış olup her yıl olduğu gibi bu yılda en fazla katılım 141 firma ile Türkiye'den olmuştur. 1995 yılında Türkiye'den firmalarımız fuara sadece ziyaretçi olarak gelirken bugün fuarın omurgası haline gelinmiştir. Sektörümüzün büyüklüğünün ulaştığı nokta açısından bu önemli bir olaydır. Halının başkenti Gaziantep'ten ise 58 firmamız stant açarak fuara adeta damgalarını vurmuşlardır" diye konuştu.

DOMOTEX 2016 HALICILARIMIZIN PAZAR PAYINI ARTTIRACAKTIR

Her yıl Domotex'in halı sektörü için önemli bir milat oluşturduğunun da altını çizen GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan yaptığı değerlendirmede fuarın ilk günden itibaren başarılı geçtiğini belirterek dünya halı pazarının önemli aktörleri arasına girmeyi başaran Gaziantepli halı üreticilerinin fuarla ilgili değerlendirmelerinin olumlu olduğunu ve fuarların ürün tanıtımında ve pazarlanmasında önemli mecralar olduğunu belirtti. Kaplan açıklamasına "Sektörümüz için en önemli özelliklerinden birisi ABD, AB ve Afrika ülkelerinden gelen müşterilerin daha yoğun olmasıdır. Elbette bu durum söz konusu hedef pazarlarımızda daha etkin rol almamızı sağlayacaktır. 2016 yılı özellikle Avrupa, ABD ve Güney Afrika pazarların geliştirilmesi, bu ülkelerdeki mevcut pazar payımızın arttırılması ve yeni pazarların bulunabilmesi için önemlidir. Almanya'da her yıl gerçekleştirilen bu fuar sektörümüzün en prestijli ve marka fuarlarının başında gelmektedir. Fuarda 58 ülkeden halı üreticileri ve sektörle ilgili kuruluşlar stant açarak katılmıştır. Gaziantepli halı firmalarımızın fuarın en gözde stantlarına sahip olması sektördeki ağırlığımızın da en önemli göstergeleri arasında yer almaktadır. 2016 yılının ilk ve en önemli fuarında bu kadar büyük katılımla Türkiye'yi temsil etmek hepimiz için gurur vericidir. 58 firmanın stant açtığı fuarda üretim şampiyonu Gaziantep'in dünya halı trendlerindeki belirleyici olma çabalarında da önemli gelişmeleri yine bu fuarda görme şansı yakaladık. Gaziantep Milletvekilimiz Şamil Tayyar ve GAHİB heyetiyle sanayicilerimizi ziyaret ederek bilgiler aldık. Fuarda bizleri yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Sayın Şamil Tayyar'a teşekkür ediyoruz. Fuarın üreticilerimiz için hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

DÜNYA HALI PAZARINDA DAHA ETKİN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer'de yurt dışı fuarların üreticilerimiz için büyük önem taşıdığını vurgulayarak Almanya'daki fuarda Gaziantep'ten katılımcı artışının dikkat çekici olduğunu belirtti. 19 Ocak 2016 Salı gününe kadar devam edecek olan fuarı 44 bin ziyaretçiye ulaşması hedefleniyor. Fuarda Gaziantepli firmaların stantlarının dolup taşması da dikkat çekerken üreticilerin sektörel hakimiyeti gözden kaçmıyor.

Domotex’e Gaziantep Damgası

Domotex’e Gaziantep Damgası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim