• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Domaniç MYO Öğrencilerine, Osmanlı Devleti Anlatıldı

Domaniç MYO Öğrencilerine, Osmanlı Devleti Anlatıldı
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulu'nda, Eğitimci Araştırmacı Yazar Hasan Efe tarafından, "Yayladan Cihana Osmanlı Devleti'nin...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulu'nda, Eğitimci Araştırmacı Yazar Hasan Efe tarafından, "Yayladan Cihana Osmanlı Devleti'nin Domaniç'te Kuruluşu" konulu bir konferans verildi.

Eğitimci Araştırmacı Yazar Hasan Efe, Domaniç Meslek Yüksekokulu öğrencilerini; Osmanlı Devletinin temellerinin atıldığı Domaniç'ten, Cihan Devleti olmasına doğru çıkılan yolu ve yolun başlangıç aşamasını tarihi bilgilerle ve görselleriyle anlatarak tarihi gezintiye çıkardı.

Osmanlı Devletinin kuruluşunun başlangıcının Domaniç olduğunun altını çizen Araştırmacı Yazar Davut Efe, Osmanı'nın annesi olarak bilinen Hayme Ana'nın türbesinin Domaniç'te bulunduğunu, Hayme Ana'nın Osmalı'nın Cihan Devleti olma yolunda temelleri atan bilge bir kadın olduğunu ifade etti.

Domaniç'te Osmanlı'nın izlerini konferansta gözler önüne seren Araştırmacı Yazar Hasan Efe konferansta, Domaniç'in coğrafi ve sosyo-ekonomik yapısını, Türklerden önce Domaniç'in tarihini, Osmanlı Devleti'nin nüvesini oluşturan Kayı boyunun Domaniç'e kadar göçünü ve Domaniç'te kuruluşunu, Hayme Ana, Şehit Saru Batu Savcı Bey, Ebe Hatun, Ebe Ana, Selim Ata, Mahmud Abdal, Koyun Baba, Sarıkız gibi tarihi şahsiyetleri, Sivri Kaya, Pazar Alanı gibi tarihi mekanları, Berçin ve Saruhanlar Kalesi gibi tarihi yapıları, Beşik Çamı gibi anıt eserleri anlattı ve öğrencilerin buraları görmesini tavsiye etti.

Arşiv belgeleri ve fotoğraflarla desteklenen konferans öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü ve ilgi ile izlendi.

Konferans sonrası düşüncelerini dile getiren ve Araştırmacı Yazar Hasan Efe'yi verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eden bazı öğrenciler; Domaniç'in bilinmeyen yönlerini ve tarihteki yerini, bilmediğimiz ziyaret edilmesi gereken yerleri bizlere tanıttığınız için size teşekkür ederiz, diyerek konferanstan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

TARİH ŞUURU KAZANDIRAN BİR KONFERANS

Konferans sonunda Domaniç MYO Müdürü A. Bülent Gül, Domaniç MYO öğrencilerine, Osmanlı'nın kurulduğu toprakların tarihini, tarihi değerlerini, bilgi, belge ve görselleriyle tanıttığı ve konferansla öğrencilere tarih şuuru kazandırdığından dolayı teşekkür ederek okul adına teşekkür belgesi verdi.

Konferans öncesinde Hasan Efe Domaniç Meslek Yüksekokulu kütüphanesine imzaladığı kitaplarından hediye etti.(EFE)

Domaniç MYO Öğrencilerine, Osmanlı Devleti Anlatıldı

Domaniç MYO Öğrencilerine, Osmanlı Devleti Anlatıldı

Domaniç MYO Öğrencilerine, Osmanlı Devleti Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim