• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Dolunun Zararı Az, Yağmur Üreticiye Yaradı

Dolunun Zararı Az, Yağmur Üreticiye Yaradı
Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, Edirne'de etkili olan yağmurun üreticiye yaradığını söyledi.

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, Edirne'de etkili olan yağmurun üreticiye yaradığını söyledi. Akgün, dolunun ise sadece Bosnaköy ve Karaağaç'taki ürünlere zarar verdiğini belirtti.

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, çiftçilerin sıkıntılarını ele aldı. Edirne'de etkili olan dolu ve yağmur hakkında da açıklama yapan Akgün, yağmurun çiftçilere çok verimli olduğunu belirterek, "Edirne'mizin merkez ilçesinde son derece olumlu bir yağmur aldık. Çiftçinin yüzleri gülüyor. Gerçekten son derece faydalı bir yağmur oldu. Çiftçimizin yavaş yavaş artık buğdaydaki bütün işlemlerinin yaptığı hasatı beklemeye başladığı bugünlerde Cenab-ı Allah bize bereketli bir yağmur verdi. Bu durumdan dolayı çok mutlu olduk, sevinçliyiz. Çünkü çiftçimiz çok zor durumdaydı, böyle bir şeye ihtiyacımız vardı. Allah bize bol bol bereket verdi" dedi.

"DOLU, DAHA ÇOK SEBZE VE MEYVEYE ZARAR VERDİ"

Akgün, Ziraat Odası'nda yaptığı açıklamada, yağmurun yanında dolu yağışı da olduğuna dikkat çekerek, "Dolu yağışı tamamen şehir merkezinin yerleşim alanında gerçekleşti. Şehir merkezinde bulunan Bosnaköy ve Karaağaç mahallemizde doludan dolayı az da olsa bir zarar var. Ekilmiş ayçiçeği tarlalarına, meyve fidanlarına zarar vermiş durumda dolu, ama genel itibariyle geçtiğimiz yıllara oranla doludan çok fazla zarar yok diyoruz. Yağmurla birlikte dolunun yağması buğday tarlalarına zararı olmadı. Bir de daneleri küçük olmasından dolayı Bosnaköy ve Karaağaçta çiftçilik yapan çiftçilerimiz, zararı en az şekilde atlattı. Sebze ve meyvelerde zarar olduğu bilgisi geldi. İnşallah onlar da en kısa zamanda yeniden onların ekimini yaparak, telafisini yapar diyoruz" şeklinde konuştu.

"YAĞMURUN, VİRÜS ZARARINI DA TELAFİ EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Akgün, buğday rekoltesinin yüksek olacağı kanaatinde olduklarını kaydederek, çünkü biz Edirne çiftçileri olarak iddialı çiftçileriz. Bunu her yerde üzerine basa basa söylüyorum; biz Trakya'nın değil, Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en ileri teknolojilerini kullanarak tarım yapan üreticileriyiz. Bundan dolayı da rekoltemizi en yüksek seviyelerde olmasını bekliyoruz. Sarı cücelik virüsü ile ilgili buğdayımız biraz zarar gördü ama bu yağmurun, o zararı da telafi edeceği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim