• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Dolmuş şoförü, aracında bulduğu kalan 900 lirayı sahibine teslim etti

Dolmuş şoförü, aracında bulduğu kalan 900 lirayı sahibine teslim etti
Bursa'da, dolmuş şoförlüğü yapan Galip Candan, bir yolcunun araçta düşürdüğü 900 lirayı sahibine teslim etti.

Bursa'da, dolmuş şoförlüğü yapan Galip Candan, bir yolcunun araçta düşürdüğü 900 lirayı sahibine teslim etti.

Etibank – Heykel arasında çalışan Galip Candan, 16 D 0587 plakalı aracıyla sefer yaptığı sırada aracına binen Hakan Albayrak'ın düşürdüğü, içinde yaklaşık 900 TL, kartlar ve kimlik belgesi olan cüzdanı sahibine ulaştırdı.

Cüzdanda bulunan engelli kartından Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne başvuran Candan, yoğun uğraşı sonucunda Bursa Müftülüğü'nde çaycılık yapan engelli yakını Hakan Bozyiğit'e ulaşarak cüzdanı kendisine verdi.

Galip Candan ve Hakan Albayrak'ı bir araya getiren Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, "Bu mesleği yapan kardeşlerimizin hepsi dürüst ve güvenilir. Bursa'daki şoför arkadaşlarımızın her biriyle gurur duyuyoruz. Zaman zaman araçlarımızda unutulan eşyaları sahiplerine ulaştırmak için çabalıyor. Şoförlük mesleği kutsal bir meslek. İnsanlar bizlere canını ve malını emanet ediyorlar. Onlara layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şoför esnafımız toplumumuzun güvenini kazanmıştır. Bizler özveriyle çalışan ve evimize helal lokma götürmek için uğraş veren bir esnaf topluluğuyuz. Cüzdan sahibinin de engelli yakını olması ve bu paraya çok ihtiyacının olduğunu bilmek bu hareketi daha da anlamlı kıldı." dedi.

Dolmuş şoförü Galip Candan ise "Benim olmayan şeyi ben sahiplenemem. Paranın büyüğü küçüğü olmaz. Bir an bile el sürmeyi düşünmedim." diye konuştu.

Cüzdanının kendisine ulaştığında çok mutlu olduğunu belirten Hakan Bozyiğit, şunları ifade etti: "Bu para benim için çok önemliydi. Kaybettiğimi anladığım anda dünyam yıkıldı. Gerçekten çok dara düşmüştüm. 6-7 aylık bir gelirim bir anda yok olmuştu. Daha önce de dolmuşta kimliğimi düşürmüştüm. Daha eve gitmeden aradılar. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, Galip Candan ve tüm şoför kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim