• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Dolmuş sayısı azaltılınca Sıhhiye hattını kullanan yolcular mağdur oldu

Dolmuş sayısı azaltılınca Sıhhiye hattını kullanan yolcular mağdur oldu
Ankara'nın tüm semtlerinden Sıhhiye'ye giden dolmuş sayısının UKOME kararı doğrultusunda azaltılması, yolcular için çileye dönüştü.

Ankara'nın tüm semtlerinden Sıhhiye'ye giden dolmuş sayısının UKOME kararı doğrultusunda azaltılması, yolcular için çileye dönüştü. Yolcular, işe gitmek için ya sabahın erken saatlerinde yola çıkıyor, ya çift araç kullanıyor, ya da uzayan kuyrukta sırada beklemek zorunda kalıyor.

Ankara'da Sıhhiye hattı dolmuşlarının sayısının azalması nedeniyle yolcular mağdur oldu. İncirli-Sıhhiye hattı dolmuş durakları bunlardan sadece biri. Keçiören ilçesi Milli Piyango son durağı da nüfusun yoğun olması nedeniyle yolcuların problem yaşadığı duraklardan biri.

İncirli-Sıhhiye dolmuş hattını işe gitmek için her gün kullanan mağdur yolculardan Senem Alaş, yaklaşık bir aydır, dolmuş seferlerinin azaldığına dikkat çekti. Alaş, "Piyango Tepe'ye 4 adet, Basınevlerine de 2 adet dolmuş ring yapıyor." diye konuştu. Alaş, Sıhhiye hattını kullanan yolcu sayısının fazla olduğuna vurgu yaparak, "Çok mağdur oluyoruz. Çok sıra oluyor, bekliyoruz, dolmuşlar ayakta yolcu alamıyor, bu yüzden işe geç kalıyoruz." açıklamasında bulundu.

Emekli öğretmen Haydar Özdemir de eskiden tek dolmuşla Sıhhiye'ye giderken şimdi zamanını ayarlayamayanların iki dolmuş değiştirmek zorunda kaldığını anlattı. İncirli'den Sıhhiye'ye gitmek isteyen vatandaşların çok sıra beklediğini söyleyen Özdemir, şöyle konuştu: "Sıhhiye'ye gidecekler çok sıra bekliyor, üç araba yetersiz kalıyor. Araç yetersiz kalınca yolcular isyan ediyor, Ulus dolmuşuna biniyor, aktarma yapmak zorunda kalıyor, hep sıkıntı. Diğer türlü Sıhhiye dolmuşu olduğunda tek dolmuş parasıyla Sıhhiye'ye gidiyor."

İNCİR-SIHHİYE DURAK BAŞKANI SAİT KAYNAK: YOLCULAR PERİŞAN

İncirli Durak Başkanı Sait Kaynak da 15 gündür, İncirli-Sıhhiye hattında, dolmuş hatlarının azaltılmasından sonra sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Kaynak, "Araç sayısının kamu yararıyla yetersiz olduğunu söylüyoruz. Bu karar 2003-2004 yıllarında alınmış. Şu an araç sayısını artıramadık, onun için bu sıkıntıları çekiyoruz." diye konuştu.

DOLMUŞ ŞOFÖRÜ: MÜŞTERİMİZLE KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ

İncirli hattında dolmuş şoförlüğü yapan Ali Kuyruk, hem kendilerinin, hem de yolcuların mağdur olduklarını ifade etti. Dolmuş seferlerinin azaltılması uygulamasına son verilmesini isteyen Kuyruk, "Uygulama başladığından beri yolcularımız mağdur oluyor. Müşterilerimizle karşı karşıya geliyoruz. Müşteriler işe yetişemediklerini ifade ediyor. Biraz sonra trafik tıkanacak, trafik polisleri fazla yolcu almamıza müsaade etmiyor, bu yüzden sıkıntılıyız." diye konuştu.

MİNİBÜSÇÜLER ODASI: SIHHİYE HATTINDAKİ FAZLA 150 DOLMUŞ KALDIRILDI

Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacıbekir Gani, Ankara'nın genelinde Sıhhiye'ye giden araçlarla ilgili bir azalma olduğunu kaydetti. Gani, "Ankara genelinde Sıhhiye'ye 150 dolmuş fazla çalışıyordu. Bu araçlar şu an çalışmıyor." açıklamasında bulundu. Gani, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 2002 yılında alınan kararın uygulanmasının istenildiğini kaydetti. Gani, şu bilgiyi verdi: "Hatlarda yoğunluk olduğu için fazla dolmuş çalıştırıyorduk. UKOME kararına göre araçlar geri çekildi, bundan dolayı yolcular mağdur oldu. Ama burada şunu gözardı etmemek lazım. UKOME kararları, 2002 yılındaki Ankara nüfusuna göre alınmış. Şimdi Ankara'nın nüfusu arttı. Hatların çoğaltılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz var."

Dolmuş sayısı azaltılınca Sıhhiye hattını kullanan yolcular mağdur oldu

Dolmuş sayısı azaltılınca Sıhhiye hattını kullanan yolcular mağdur oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim