• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Dolgu Enjeksiyonu İle 30 Dakikada Ameliyatsız Genç Görünüm

Dolgu Enjeksiyonu İle 30 Dakikada Ameliyatsız Genç Görünüm
Zamanın ciltte yaptığı en önemli değişikliklerden olan yüzde kırışıklıklar, yanaklarda, ağız etrafında, gözaltında sarkmalar ve dudaklarda incelmelere...

Zamanın ciltte yaptığı en önemli değişikliklerden olan yüzde kırışıklıklar, yanaklarda, ağız etrafında, gözaltında sarkmalar ve dudaklarda incelmelere karşı uygulanan doku enjeksiyonun yüz dışında kaza veya başka sebeplerle vücutta oluşmuş doku kayıplarında ve çöküklüklerin tedavisinde de kullanıldığı bildirildi.

Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Lütfiye Çoban, dolgu enjeksiyonu yönteminin estetik amaçla bu kırışıklık, sarkma ve eksilen hacmin düzeltilmesi için tercih edilen yöntemlerin başında geldiğini söyledi. Medikal estetik alanında son zamanlarda en çok başvurulan yöntemlerden birinin dolgu uygulaması olduğunu hatırlatan Uzm.Dr.Çoban, özellikle burun kanatlarından ağza doğru uzanan derin kırışıklık ve çökmelerin, ağız kenarındaki sarkmaların dolgu uygulamalarıyla başarılı bir şekilde düzeltildiğini kaydetti. Çoban, "İnce dudakların kalınlaştırılması, elmacık kemikleri ve çenenin belirginleştirilmesi ve hatta burun kontörünün düzeltilmesi, burun ucunun kaldırılması da dolgu uygulamaları ile mümkün olmaktadır. Mimikle ortaya çıkan kaş arası ve alın çizgileri giderilip, gözaltı çukurları doldurulduğu gibi yüz ve dekolteye genel nem kazandırmak amacıyla da dolgu uygulamaları yapılmaktadır" dedi.

TAMAMEN DOĞAL

Estetik amaçlı dolgu uygulamalarında kullanılan maddelerin hazır dolgu maddeleri veya kişinin yağ dokusu veya kıkırdak dokusundan elde edilen doğal maddeler olduğunun altını çizen Dr.Çoban, özellikle küçük alanlarda pratikliği nedeniyle hazır dolguların daha çok tercih edildiğini ifade etti. Bu dolgularda da güvenli olmaları nedeniyle sıklıkla hyaluronik asit içeren dolgular tercih edildiğini söyleyen Uzm.Dr.Çoban, "Hyaluronik asit deride doğal olarak bulunan ve deriye nem ve elastikiyet veren polisakkarit yapısında bir maddedir. Bu madde yaşla birlikte azalma göstermektedir. Hyaluronik asit kıvamlı yapısı nedeniyle ve su tutma kapasitesi nedeniyle enjekte edildiği bölgeye hacim vererek çökme, sarkma ve kırışıklık görünümünü düzeltir" diye konuştu.

DAHA GENÇ GÖRÜNÜM İÇİN 30 DAKİKA

Dolgu enjeksiyonun oldukça kısa sürede yapılan pratik bir uygulama olduğunu ifade eden Uzm.Dr. Lütfiye Çoban, şöyle dedi:

"Lokal anestezik kremler veya lokal anestezik enjeksiyonlar ile sağlanan hafif bir anesteziden sonra yapılır. Yarım saat kadar süren bir uygulamadan hemen sonra etkisi ortaya çıkar. Kullanılan dolgu malzemesine ve kişinin yapısına bağlı olarak 6-18 ay içerisinde etkisi sonlanır. Özellikle yüzde yanakta veya iki kaş arasında derin çizgileri olan hastalarda botox ile birlikte uygulaması çok daha iyi sonuç vermektedir. Tüm estetik uygulamalarda amaç doğal görünümde bir sonuç elde etmek olmalıdır. Bunun için güvenilir ürünlerin tercih edilmesi, işlem öncesi hastanın yüzünün iyi değerlendirilmesi, estetik bir bakış açısıyla uygulamanın yapılması güzel, doğal ve başarılı bir sonuç elde edilmesini sağlar. Estetik dolgu uygulaması ancak bu konuda deneyimli estetik plastik cerrahlar ya da dermatologlar tarafından, klinik ortamında yapılabilen bir estetik müdahaledir. Alanında uzman hekim olmayan deneyimsiz kişilerce yapılması istenmeyen veya abartılı sonuçlar yaratabilmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim