• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Dolderer bir kez daha gökyüzünün hakimi

Dolderer bir kez daha gökyüzünün hakimi
Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race 2016 sezonu dördüncü yarışı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşti.

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race 2016 sezonu dördüncü yarışı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşti. Tuna nehrinin üzerindeki pistte düzenlenen yarışta, Matthias Dolderer kendisi adına sezonun ikinci zaferine imza attı. Avusturyalı Hannes Arch ikinci sırayı alırken, Avustralyalı Matt Hall da üçüncülüğün sahibi oldu.

Red Bull Air Race serisinin dördüncü ayağına Macaristan'ın başkenti Budapeşte kenti ev sahipliği yaptı. Zorlu hava koşullarında gerçekleşen mücadelelerde Alman Matthias Dolderer zirveyi kimseye kaptırmadı. Son sekiz turunda en iyi derece imza atan Dolderer, hava koşulları nedeniyle final yarışının yapılmaması sonucu galibiyete uzandı. Dolderer, bu sezon Almanya'daki Spielberg pistinde de birinciliğe uzanmıştı. Budapeşte'de ikinci sırada Hannes Arch yer alırken, Avustralyalı Matt Hall da podyumun son basamağını elde etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nden Kirby Chambliss dördüncü sırayı alırken, bir önceki yarış olan Japonya'nın galibi Yoshihide Muroya beşinci sırada yarışı tamamladı.

Sezonu Abu Dabi'deki yarışla açan Red Bull Air Race serisinin birinci yarışını Fransız Nicolas Ivanoff kazanmayı başarmıştı, Alman Matthias Dolderer ise ikinciliği elde etmişti. Avusturya'daki ikinci yarışta ise Matthias Dolderer, favoriler arasından sıyrılmayı başararak kürsünün en üstüne çıkmıştı. Aynı yarışta Red Bull Air Race efsanelerinden Hannes Arch, ikinci olmuştu. Japonya'da ise sezonun üçüncü yarışını ev sahibi pilot Yoshihide Muroya kazanmıştı.

Dünyanın en hızlı motor sporları serisinin geride kalan dört yarışı sonunda 41.25 puanla Matthias Dolderer liderlikte bulunuyor. Macaristan'da ikinciliği elde eden Hannes Arch, genel sıralamada da 26 puanla ikincilikte bulunuyor. Son yarışın dördüncüsü Kirby Chambliss ise 25.25 puanla pilotlar sıralamasında üçüncü durumda yer alıyor.

Red Bull Air Race serisinin beşinci yarışı 13-14 Ağustos 2016 tarihlerinde İngiltere Ascot'ta gerçekleşecek. Serinin beşinci yarışı Red Bull TV'den canlı yayınlanacak.

Dolderer bir kez daha gökyüzünün hakimi

Dolderer bir kez daha gökyüzünün hakimi

Dolderer bir kez daha gökyüzünün hakimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim