• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Dolar ne kadar oldu?

Dolar ne kadar oldu?
Fed'in faiz artırımının yıl sonuna kalabileceği beklentileri ve Çin borsasındaki toparlanma ile global piyasalarda oluşan olumlu hava ve koalisyona ilişkin ılımlı açıklamaları ile dün dolar/TL geriledi.

Dün saat 17.44'te 2.6732/2.6740 6800 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 09.09'da 2.6700/2.6720 seviyesindeydi.

Dolar/TL, 10.12 sularında 2,6640'a kadar geriledi. Öte yandan akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen bir konuşma yapacak. Yunanistan konusunun hafta sonunda büyük ölçüde açıklığa kavuşması beklenirken, koalisyon görüşmelerinin de gelecek hafta resmen başlayacak olması nedeniyle piyasada bugün nispeten sakin bir seyir görülebilir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 63. hükümeti kurmakla görevlendirirken, Başbakan, CHP, MHP ve HDP genel başkanlarıyla Pazartesi'den itibaren görüşmeye başlaması ve ilk tur görüşmelerin Ramazan Bayramı'ndan önce Çarşamba günü tamamlanması bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün yaptığı açıklamada, koalisyon görüşmeleri öncesinde partisinin siyasi istikrarsızlık yaşanmaması için gereken fedakarlığı göstereceğini ifade etmişti.
Daha önceleri seçimlerin sonucunda milletin kendilerine ana muhalefet görevi verdiğini söyleyerek koalisyona mesafeli bir duruş sergileyen Bahçeli'nin bu açıklaması, dün piyasalarda olumlu algılandı ve dolar/TL geriledi.

Koalisyon görüşmelerinin ilk turda tamamlanması beklenmezken, görüşmeler sırasında partilerin yaklaşımları piyasada yakından izlenecek. Partilerden çok negatif açıklamalar gelmedikçe sürecin TL üzerinde çok olumsuz baskı yaratması beklenmiyor.

Öte yandan Yunan hükümeti, euro bölgesi kreditörlerine yeni reform önerilerinin bulunduğu bir paket sunarak temerrüde düşmenin önüne geçmeyi hedeflerken, bugün gerçekleştirilecek bir parlamento oylamasıyla beraber bu acil önlemlerin kabul edilmesini hedefliyor.

Euro bölgesi üyeleri ülkeyi bölgede tutacak ve ekonomik çöküşten kurtaracak olan krediler karşılığında yapacağı önemli reformlar için Yunanistan'a hafta sonuna kadar zaman vermişti.
Euro bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın önerilerini tartışmak için Cumartesi günü TSİ 1600'da acil toplanma kararı aldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim