• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Dolandırıcıyı Marketçi Kılığına Giren Polis Yakaladı

Dolandırıcıyı Marketçi Kılığına Giren Polis Yakaladı
Elazığ'da doktor çiftin 11 yaşındaki çocuklarına kendisini savcı ve polis olarak tanıtarak dolandıran şüpheli, marketçi kılığında hazır bulunan...

Elazığ'da doktor çiftin 11 yaşındaki çocuklarına kendisini savcı ve polis olarak tanıtarak dolandıran şüpheli, marketçi kılığında hazır bulunan polis tarafından suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne başvuran H.Ç., kendisini savcı ve polis olarak tanıtıp, terör olaylarıyla kuyumcu soygununda kimliğinin kullandığını ileri sürerek bilezik, yüzük, çeşitli ziynet eşyaları ve nakit para olmak üzere yaklaşık 20 bin lira dolandırıldığı ihbarında bulundu. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri dolandırıcılık olayı ile ilgili kurduğu özel ekiple çalışma yaptı. Yapılan çalışmada dolandırılan kadının verdiği eşkaldeki bir kişinin 2 farklı kuyumcudan bilezik ve euro bozdurduğunu tespit etti. Şüphelinin altın ve euro bozdururken güvenlik kamerasında görüntülerine ulaşan polis, kentteki tüm ekiplere şüpheli 26 yaşındaki Hüseyin T.'nin fotoğrafını dağıttı. Kent merkezinde görülen şüpheli sivil polisler tarafından takibe alındı. Cumhuriyet Mahallesi'ne giden şüphelinin sürekli telefonla görüşme yaptığını fark eden emniyet güçleri, yeni bir dolandırıcılık olayını gerçekleştirebileceği düşüncesiyle bölgede bulunan bakkal ve marketlere de çalışan görünümlü sivil polisleri yerleştirdi.

ÇOCUĞU DOLANDIRIRKEN YAKALANDI

Polisin takibinde olan şüpheli Hüseyin T., bir sokağında köşesinde beklemeye başladı. Şüpheli, bir süre sonra elinde poşetle gelen 11 yaşındaki anne ve babası doktor olan A.E.B. ile buluştu. Hüseyin T., önde, çocuk arkada yürümeye başladı. O sırada markette bulunan ve kasiyer önlüğü giyen polis de peşlerinden takibe başladı. Bir süre sonra çocuktan poşeti alan şüpheli, takipte olan marketçi polis tarafından suçüstü yakalandı. Poşette 10 bin lira nakit para ile 5 bin liralık ziynet eşyası çıktı.

11 yaşındaki A.E.B., telefonda kendisini savcı ve polis olarak tanıtan kişilerin, babasının kimliğini kullanan şahıslar yüzünden cezaevine gireceğini söyleyerek korkutup evdeki paraları ve altınları getirmesini söylediği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheli Hüseyin T. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alındı. Şüpheli daha sonra 2 ayrı nitelikli dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından 2 ayrı dosyadan da tutuklanan şüpheli cezaevine gönderildi.

Polis, şüphelinin bir gün önce H.Ç.'den dolandırdığı 20 bin liralık ziynet eşyası ve paranın bir kısmına ulaşarak sahibine teslim ettiği öğrenildi.

ELAZIĞ'A GELEN DOLANDIRICI KAÇAMADAN YAKALANIYOR

Türkiye genelinde birçok ilde telefonla kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp insanları korkutarak yüklü miktarda paralarını dolandıran şebekelerle mücadele devam ederken, Elazığ'a gelen şüphelilerin tamamının yakalanması örnek teşkil ediyor. Elazığ'da geçtiğimiz hafta da emekli bir öğretmenin 620 bin lirasını dolandıran 2 şüpheli polisin dikkati sayesinde yakalanmıştı. Yakalanan şüphelilerin üzerinden çıkan 250 bin lira nakit para ise emekli öğretmene geri verilmişti. 2 şüpheli ise çıkarıldığı mahkeme tarafından nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanmıştı.

Daha önce de benzer 2 olay meydana gelmiş ve şüphelileri yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de bu tür dolandırıcılara karşı yaptıkları uyarıyı tekrarladı. Savcı, polis veya jandarmanın hiçbir zaman para istemeyeceğini belirten yetkililer, telefonda kendilerini dolandırmaya çalışanlara itibar etmemelerini ve anında ihbar etmelerini istedi.

Dolandırıcıyı Marketçi Kılığına Giren Polis Yakaladı

Dolandırıcıyı Marketçi Kılığına Giren Polis Yakaladı

Dolandırıcıyı Marketçi Kılığına Giren Polis Yakaladı

Dolandırıcıyı Marketçi Kılığına Giren Polis Yakaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim