• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Dolandırıcıların Yeni Yöntemine Karşı BDDK'dan Uyarı

Dolandırıcıların Yeni Yöntemine Karşı BDDK'dan Uyarı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, son dönemde bazı şikayet ve haberlerde yer alan dolandırıcılık girişimlerine karşı kamuoyunu uyardı.

Yapılan açıklamada, kendilerini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personeli ya da yetkili bir personel olarak tanıtan kişilerden gelen bilgi paylaşımı talebinin dikkate alınmaması gerektiği ve kişisel bilgilerin korunması hususunda azami dikkat ve özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

NASIL YAPYORLAR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde, Kurumumuza ulaşan şikayetler ve basın yayın organlarında yer alanhaberlerden, kendilerini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personeli,Türkiye Bankalar Birliği çalışanı, danışmanlık şirketi yetkilisi, banka/sigorta yetkilisi, polisveya avukat vb. olarak tanıtan kişilerin, banka müşterilerine çeşitli iletişim araçlarıyla ulaşarak bankacılık ürünlerine ait masraf ve komisyonlar ile kredi kartı aidatlarının iadesini sağlayacakları, ödül verecekleri, para iadesi yapacakları, banka hesaplarında sorun olduğunu söyleyerek bu sorunları giderecekleri vb. vaadlerde bulundukları anlaşılmıştır.

"KİMSEYLİ TELEFONLA ARAMIYORUZ"

Bu suretle veya başka herhangi bir suretle banka müşterilerinin kişisel bilgilerini temineden kişilerin haksız kazanç sağlama yoluna gitmeyi amaçladıkları görülmektedir. Önemle belirtmek gerekir ki Kurumumuz tarafından vatandaşlarımız telefonla aranmamakta ve vatandaşlarımızın bankacılık işlemlerinde kullandıkları kişisel nitelikli bilgiler hiçbir şekil ve surette talep edilmemektedir.

"KESİNLİKLE HİÇ BİR BİLGİYİ PAYLAŞMAYIN"

Bu itibarla, herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından kendilerini BDDK personeli veya yukarıda bahsi geçen diğer kurum/kuruluş personellerinden biri olarak tanıtarak kişisel bilgileri veya cep telefonuna gönderilen şifreyi talep eden şahıslara itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgilerin korunması hususunda azami dikkat ve özen gösterilmelidir"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim