• BIST 9142.4
  • Altın 2321.249
  • Dolar 32.3855
  • Euro 34.8742
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C

Dolandırıcılar 155’ten De Arıyor

Dolandırıcılar 155’ten De Arıyor
Amasya'da polisin özel güvenlik görevlilerine yönelik düzenlediği toplantıda dolandırıcıların çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşları...

Amasya'da polisin özel güvenlik görevlilerine yönelik düzenlediği toplantıda dolandırıcıların çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşları telefon ekranında 155 polis imdat tarafından aranıyor gibi gözükecek şekilde arama yaptıkları bildirildi.

Amasya Emniyet Müdürlüğü, ildeki özel güvenlik görevlilerine yönelik iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda sunum yapan Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Cengiz Var, "Şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı, gizli operasyonlar yürütüldüğü, deşifre edilmesi durumunda gözaltına alınacağı, ikamette bulunan altın ve ziynet eşyalarının hırsızlık olayında ele geçen eşyalar arasında olduğundan bahisle bir poşet veya çanta içerisine konularak belirtilen yere bırakılması gerektiği, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığı öğrenildiğinden banka hesabındaki paranın güvence altına alınması için verilecek hesap numarasına paranın aktarılması gerektiği, operasyon bitimi parayı iade edecekleri gibi senaryolarla tehdit, korku ve panik hali oluşturarak vatandaşlarımızı dolandırmaktadırlar. Bunların yanı sıra dolandırıcı şahıslar kullandıkları çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşlarımızı telefon ekranında 155 polis imdat tarafından aranıyor gibi gözükecek şekilde arama yaparak güvenlerini kazanmaktadırlar" diye konuştu.

Vatandaşların bu tür aramalara inanmaması gerektiğini, kendilerini polis, savcı, asker diye de tanıtan şahıslara inanmayıp en yakın polis merkezine başvurmalarını öneren Var, "Hatta polis ekiplerini sahte ihbarla aradıkları vatandaşın bölgesine yönlendirip senaryolarının inandırıcılığını sağlamaktadırlar. Daha sonraki aşamalarda ise verdikleri hesap numaralarına paranızı havale etmenizi ya da para ve altınlarınızı çöp kutuları, park veya sokaklara bırakmanızı istemektedirler" şeklinde konuştu.

İl genelindeki 318 özel güvenlikçiye yönelik düzenlenecek toplantının ilkine Asayiş Şubesi Müdürü Harun Şahin ile Özel Güvenlik Şube Müdürü Fatih Tepe de katıldı.

Dolandırıcılar 155’ten De Arıyor

Dolandırıcılar 155’ten De Arıyor

Dolandırıcılar 155’ten De Arıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim