• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Dokuz yıldır aynı fotoğrafı çekmek için çaba sarf ediyor

Dokuz yıldır aynı fotoğrafı çekmek için çaba sarf ediyor
Kırşehir’in Seyfe köyünde çektiği ve ‘Mevlana Çiçeği’ adını verdiği fotoğraf karesini bir daha yakalayamadığını anlatan Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, dokuz yıldır aynı fotoğraf karesini yakalamak için çaba sarf ettiğini söyledi.

9 sene önce fotoğrafın önemini bilmeden çektiğini kaydeden Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, “Mevlana Çiçeği'ni Sütleğen otu yaprakları üzerinde gördüğüm anı ilk fotoğrafladığımda ben de çektiğim fotoğrafın bu derece önemli olduğunun farkında değildim. Yapraklar üzerinde gördüğüm semazenler Mevlana yılı olması nedeniyle büyük önem kazandı” dedi.

ÇEKTİĞİ FOTOĞRAF DOKUZ YILDIR ÇIKAN HER TAKVİMDE YER ALIYOR

Dokuz yıl önce çektiği fotoğrafı kendisiyle birlikte gören herkesi hayrete düşürdüğünü anlatan Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, “Fotoğrafı 2007 yılında farkında olmadan çekmiştim. Çektiğim fotoğrafın bilgisayar ortamında semazenlere benzediğini gördüm ve çok mutlu oldum. Çekilen bu fotoğraf her takvim karesinde yer aldı" diye konuştu.

2007 YILI MEVLANA YILI İLAN EDİLMİŞTİ

UNESCO tarafından 2007 yılının Mevlana yılı ilan edildiğini ifade eden Çetiner, “2007 yılından bu yana binlerce kare fotoğraf çektim, fakat bir benzerini yakalayamadım. Bununla ilgili de arşiv oluşturdum. Mevlana Çiçeği adını verdiğimiz çiçeğin hiçbiri semazeni andıran figürlere benzemiyordu. Fotoğrafın 2007 yılında çekilmesi ile ayrı bir özellik taşıyordu. Bu tarih UNESCO tarafından dünya Mevlana yılı ilan edildi. Dokuz yıl sonra Mevlana yılı nedeni ile çiçeğin açtığına inandım. Çektiğim fotoğraflardan takvim yapıyorum. Her kare mutlaka değişiyor ama takvimin değişmeyen tek fotoğrafı Mevlana Çiçeği, birçok arkadaşımız çiçeğim gelişim evrelerini izlemek için çiçek otunu bahçesine dikti ama asla aynı kareyi yakalama şansı olmadı” ifadelerini kullandı.

UNESCO tarafından doğumunun 800. yılı nedeniyle 2007 yılı ‘Dünya Mevlana Yılı’ ilan edilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim