• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Dokuz Değer Kupası’nın yeni sahibi aranıyor

Dokuz Değer Kupası’nın yeni sahibi aranıyor
Çocuklar için yürütülen Uluslararası Dostluk İçin Futbol programının dördüncü sezonunda, programın özel ödülü olan Dokuz Değer Kupası için oylama...

Çocuklar için yürütülen Uluslararası Dostluk İçin Futbol programının dördüncü sezonunda, programın özel ödülü olan Dokuz Değer Kupası için oylama başladı. Oylamaya, dünyanın her yerinden, herkesin katılabileceği açıklandı.

Dokuz Değer Kupası, Dostluk İçin Futbol programı kapsamında her yıl, programın değerleri olan dostluk, eşitlik, adalet, sağlık, barış, özveri, zafer, gelenek ve onura en üst düzeyde bağlılık gösteren futbol kulübüne veriliyor. Gazprom tarafından düzenlenen organizasyonda ödülü kazanan kulüp, Dostluk İçin Futbol programının değerlerini teşvik etmek için genç elçiler olma görevini üstlenen katılımcılar tarafından belirleniyor. Tüm katılımcılar, spor ve iyi işler gerçekleştirmede en üst düzeyde başarı gösteren kulüp için oy kullanıyor.

Dokuz Değer Kupası'nın ilki, 2015 yılında Berlin'de düzenlenen Üçüncü Uluslararası Dostluk İçin Futbol Çocuk Forumu'nda, Barcelona Futbol Kulübü'ne verildi. Barcelona için oy kullanan çocuklar, kulübün genç futbolunun gelişimine ve gelişmekte olan ülkelerdeki genç futbolculara destek amaçlı girişimlerine işaret etti. Barcelona Futbol Kulübü Vakfı Başkan Yardımcısı Ramon Pont, ödülü Uluslararası Dostluk İçin Futbol Çocuk Forumu'nda, projenin genç katılımcılarından teslim aldı.

"SADECE KATILIMCILAR DEĞİL HERKES OY KULLANABİLİYOR"

Dostluk İçin Futbol'un bu sezonunda, ödülü en çok hak eden kulübün belirlenmesi için yalnızca programın katılımcıları değil, dünyanın her yerinden, herkes oy kullanabiliyor. Dokuz Değer Kupası'nı kazanan takımı belirleyecek süreç, bu amaç doğrultusunda iki aşamaya ayrıldı.

25 Nisan'a kadar sürecek birinci aşamada herkes, bu özel ödülü kimin almasını istiyorsa onu aday göstermek için oy kullanabilecek. Oy kullanmak için, Dostluk İçin Futbol'un resmi Facebook sayfasındaki (https://www.facebook.com/FootballForFriendship) duyuruyu, hashtag işareti ekledikten sonra tercih edilen kulübün ismini yazarak paylaşmak yeterli.

Oylamanın birinci aşaması sonucunda en çok oyu alan 25 kulüp, ön listeyi oluşturacak. Ardından, Dostluk İçin Futbol'un dördüncü sezonuna katılan çocuklar, bu ödüle en layık gördükleri kulüp için oy kullanacak. Kazanan kulübün temsilcileri Mayıs ayında Milano'da düzenlenecek Dostluk İçin Futbol Forumu'na davet edilecek ve ödülü, çocukların elinden teslim alacak.

Dostluk İçin Futbol programı UEFA, dünyanın önde gelen futbol kulüpleri ve akademileri tarafından destekleniyor. Programa çeşitli yıllar içinde destek veren kulüpler arasında Atletico Madrid, Beşiktaş, Chelsea, Galatasaray, Inter Milan, Lazio, Schalke 04, West Ham United gibi kulüpler yer alıyor. 2016 yılında Dokuz Değer Kupası'nın kazananı, Dostluk İçin Futbol programının dördüncü sezonuna katılan 32 ülkeden çocuklar tarafından belirlenecek.

Programın dördüncü sezonuna Türkiye, Almanya, Arjantin, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ermenistan, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Suriye, Ukrayna ve Vietnam katılıyor.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim