• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Dokuz Aylık Muhammet Emin İnce Bağırsak Bekliyor

Dokuz Aylık Muhammet Emin İnce Bağırsak Bekliyor
İstanbul'da, doğumundan bir gün sonra bağırsağının düğümlenmesi sonrası yapılan cerrahi müdahale ile ince bağırsağının tamamına yakınını kaybeden...

İstanbul'da, doğumundan bir gün sonra bağırsağının düğümlenmesi sonrası yapılan cerrahi müdahale ile ince bağırsağının tamamına yakınını kaybeden Muhammet Emin Yıldırım, aylardır organ nakli bekliyor.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan 9 aylık Muhammet Emin Yıldırım, ince bağırsak nakli bekliyor. İnce bağırsağını kaybeden ve doğumundan sonra anne sütü ve mamayla beslenemeyip damar yoluyla beslenmeye çalışan Muhammet Emin büyüdükçe risk büyüyor. Şimdi de damar yoluyla beslenmesinden kaynaklı karaciğerini kaybetme olasılığı bulunan Mehmet Emin Yıldırım için organ bekleniyor.

TEK ŞART NAKİL

Doç. Dr. Maşallah Baran, Muhammet Emin Yıldırım'ın yaşama tekrar tutunması için tek şartın organ nakli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Muhammet Emin, geçirdiği ciddi ameliyat sonrası bağırsaklarının hemen hemen hepsini kaybetmiş. Sindirim sistemi yeterliliği yok. İstanbul'da doğdu ve İstanbul'dan geldi. İnşallah bizde nakil olduktan sonra ağızdan beslenerek geri İstanbul'a göndereceğiz. Bu zorlu bir süreç. Bağırsağı olmadığı için hastamız damardan besleniyor. Damardan beslendikleri için ciddi enfeksiyon önemli sorun. Hastaları genelde bu yüzden kaybediyoruz. Diğer önemli sorun karaciğer oluyor. Beslenme tipinde karaciğer kaybedilebilir. İnce bağırsakla birlikte karaciğer nakli gerekebilir."

"EN BÜYÜK SADAKA ORGAN NAKLİDİR"

Bebeğe uygun verici arandığını belirten Op. Dr. Cezmi Karaca da, "7 kilo civarında 9 aylık bebeğimiz organ nakli bekliyor. Bebeğe uygun verici olduğu zaman biz nakli gerçekleştireceğiz. Ameliyattan dolayı ince bağırsağı kalmamış, damardan besleniyor ve tek şansı bağırsak nakli olması. Bizim ülkemiz hayırsever bir ülkedir. Dinimizde en büyük sadaka organ bağışı yapmaktır. Bir sürü vatandaş çocuk var organ nakli bekleyen. Hayırsever vatandaşlarımız gerektiği zaman organları bağışlarsa biz de ekip olarak vatandaşlarımıza yardımcı oluruz" dedi.

"OĞLUMUN SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI İSTİYORUM"

Muhammet Emin'i sağlığına kavuşup kardeşlerinin yanına götürmek istediğini belirten annesi, "9 aydır hastanelerdeyiz. İki çocuğum daha var. İnşallah oğlum organlarına kavuşur. Allah rızası için hayırsever insanlardan yardım istiyoruz. Oğlumun yanından bir dakika olsun ayrılmıyorum. Anne olarak tek isteğim oğlumun iyileşip kardeşlerinin yanında olmasıdır" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim