• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Dokunulmazlıklarla İlgili Konuşan Demirtaş:

Dokunulmazlıklarla İlgili Konuşan Demirtaş:
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa değişikliği ile ya bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını ya da...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa değişikliği ile ya bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını ya da bütün dosyaların komisyona sevk edilmesi gerektiğini söyledi.

Van'da Nevruz yasağının ardından HDP tarafından İkinisan Kavşağı'nda miting düzenlendi. Hatip Dicle'nin Kürçe konuşma yapmasının ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sorunları birlikte çözmeleri gerektiğini belirtti. Demirtaş, "Her gün Türkiye'nin her yerinde cenaze var. Güvenlik güçleri yaşamını yitiriyor, siviller yaşamını yitiriyor. PKK'lılar yaşamını yitiriyor. Biz diyoruz ki gelin el ele verelim, siz bizi tanıyın, biz size saygı duyalım siz bize saygı duyun. Allah bizi böyle yaratmış. Biz değişmeyiz Kürdüz. Buna saygı duyulsun ki barışı yaşayalım" dedi.

Barış istemenin cesaret, onur haysiyet işi olduğunu ve böyle bir ortamda barış demenin cesaret istediğini anlatan Demirtaş, "Şunu hazmedememişler. Biz de seçimle geldik, onlar da. Onların da dokunulmazlık dosyaları var. AK Parti'nin, MHP'nin ve CHP'nin. Bizi de halk seçti, onları da. Ama onlar şunu idrak edemiyorlar. Zannediyorlar ki biz mecliste fazlalığız. Biz sanki meclise sahtekarlıkla girdik. Hele hele mecliste sol tarafımızda oturan küçük bir milliyetçik parti var. Gece gündüz HDP'lilerin dosyasını getirin hemen kaldıralım diyorlar. Niye yapıyor biliyor musunuz? Koltuk elden gidecek koltuk. Kongre yapılacak MHP'de koltuğunu kaybedecek beyefendi. HDP'ye saldırarak kendini kurtarmaya çalışıyor. Senin de dosyan var, seninkini de getirelim. Hırsızlık dosyanız var, tecavüz dosyanız var, yolsuzluk dosyanız var. Gelin anayasada kalıcı bir deşiklik yapalım. Anayasa'nın 83'ncü maddesi konuşma özgürlüğü dışında milletvekilliğinin dokunulmazlığı olmasın. İşlerine gelmiyor, çünkü bizim bütün davalarımız konuşma ile ilgili. İşlerine gelmiyor, başka tek bir dosyamız yok. Burada konuşuyoruz gidiyoruz, biz Ankara'ya yetişmeden arkamızdan fezleke geliyor. Dosya dedikleri de bu, suç dedikleri de bu. Allah korusun Allah bize nasip etmesin, memleketin parasını balyalarla çalsaydık inanın bize madalya takılacaktı. O fezlekeler var ya, bizim hakkımızda açılan o davalar var ya bizim şeref madalyamızdır. Bizim için onur madalyasıdır. Geri adım atacak halimiz yok. Tek bir milletvekilimize tek birine dahi dokunmayı akıllarından geçirmesinler. Ya 550 milletvekilinin kalıcı bir şekilde anayasa değişikliği ile dokunulmazlıkları kalkar, ya da bütün dosyalar komisyona sevk edilir ayrım yapılmadan hepsi tek tek incelenir. Ya da biz asla tek bir arkadaşımıza dokunulmasına izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağılırken, çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Dokunulmazlıklarla İlgili Konuşan Demirtaş:

Dokunulmazlıklarla İlgili Konuşan Demirtaş:

Dokunulmazlıklarla İlgili Konuşan Demirtaş:

Dokunulmazlıklarla İlgili Konuşan Demirtaş:

Dokunulmazlıklarla İlgili Konuşan Demirtaş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim