• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Dokuma’da 1970 İle 1980’lere Damga Vurmuş Araçlar Sergilendi

Dokuma’da 1970 İle 1980’lere Damga Vurmuş Araçlar Sergilendi
Kent parkı yaparak Kepez Belediyesi'nin halka açtığı Dokuma Fabrikası'nda düzenlenen şenlikte 1970 ile 1980'lere damga vurmuş araçlar sergilendi.

Kent parkı yaparak Kepez Belediyesi'nin halka açtığı Dokuma Fabrikası'nda düzenlenen şenlikte 1970 ile 1980'lere damga vurmuş araçlar sergilendi. Ayrıca dönemin şarkılarından oluşan bir konser verildi.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'nün halka kazandırdığı Dokuma Fabrikası'nda düzenlenen şenlikte, 1970'lerin şarkılarından oluşan bir konser verilirken, döneme damga vurmuş araçların sergisi düzenlendi.

NOSTALJİK ARAÇLAR SERGİSİ

Bahar mevsiminin gelmesiyle başlatılan Dokuma Şenlikleri dizisinin ilkinde, Antalyalılara nostalji dolu 2 gün yaşatıldı. Türkiye yollarında 1970'lere damga vurmuş araçlardan oluşan sergi, hemen her yaştan ve kesimden Antalyalıların ilgisini çekti. Kulüp 124 ile birlikte Mobylette ve Jawa Motosiklet Kulübü üyelerinin araçları, ziyaretçilerin bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği fon oldu.

UNUTULMAYAN ŞARKILARLA KONSER

Hafta sonu şenliğinin en gözde etkinliği ise, Özgecan Güven ve Ali Şen ikilisinin orkestralarıyla birlikte düzenlediği 70'ler konseri oldu. Yaklaşık 2 saat süren konserde Yasemin Kumral'ın "Bimbambom', Tanju Okan'dan "Öyle sarhoş olsam ki', Uğur Akdora'dan "Neler oluyor hayatta', İlhan İrem'den "Anlasana', Neşe Karaböcek'den "Arım balım', Füsun Önal'dan "Ah nerede', Erkin Koray'dan "Çöpçüler', Emel Sayın'dan "Mavi boncuk', Alpay'dan "Fabrika kızı" gibi nostaljik şarkılar yorumlandı.

NOSTALJİ DOLU HAFTA SONU

Konser düzenlenirken şenlik alanına giren Başkan Hakan Tütüncü, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Adeta bir pop star gibi karşılanan Tütüncü, isteyen herkes ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Nostaljik araç sahipleri ile sohbet eden Tütüncü, bir Murat 124 model aracın kaputuna günün hatırası olarak imzasını attı.

MURAT 124'LER REKORU KIRILDI

Şenlikte 95 araç sahibinin buluşmasıyla 93 olan eski rekorlarını kırdıklarını açıklayan Kulüp 124 Başkanı Osman Kölemen, onursal başkan ilan ettikleri Başkan Tütüncü'ye, kendilerini bir araya getiren bu şenliği düzenlemesinden dolayı teşekkür etti. Almanya'dan bile katılımcı olduğunu anlatan Kölemen, "Bu işe ilk kalkıştığımızda 3 arkadaştık. Üzerinden 3 yıl geçti. Şimdi 95 araç bir araya gelip rekor kırdık" dedi.

BURASI ARTIK CAZİBE MERKEZİ

Konser alanına gelirken de vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaşan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü de, konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edildi. Güzel bir şenlik alanı kazandırdıkları Dokuma Fabrikası ile ilgili hatırlatma yapan Başkan Tütüncü, "Antalya Dokuma Fabrikası 1956 yılında merhum Başbakan Adnan Menderes'in temelini attığı bir yapı. Bir zamanlar kentin çok dışında olan bu yer, artık kent merkezi. Bir dönem üzerinde kara bulutların olduğu bir yerdi. Söz vermiştik, burayı kimseye yedirtmeyeceğiz, Dokuma halkın malı olacak demiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirmenin, burayı güzel bir park haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

RANT UĞRUNA HATIRALARI YOK EDECEKLERDİ

Buraya alışveriş merkezi yaparak şehrin hatıralarına yazık edecekler olduğunu anımsatan Tütüncü, konuşmasına şu şekilde sürdürdü:

"Ne uğruna, rant uğruna, para uğruna. Gözleri dönmüşler vardı. İşte Dokuma halkın oldu. Her geçen gün halkın olmaya, güzel şenliklerle Kepez'in, Antalya'nın cazibe merkezi olmaya devam edecek. Bugün 1970'lerden güzel bir nostalji yer etsin istedik. 1970 ve 1980'lere damga vuran, hepimizin hatıralarında, hafızalarında canlı olan bu pop müziği şarkılarıyla şenlik yaşayalım istedik."

ANI ŞİLTİ VERDİLER

Konuşmaların ardından ve Jawa Motosiklet Kulübü Başkanı Murat Sağlam ile Kulüp 124 Başkanı Osman Kölemen, Tütüncü'ye birer anın şilti verdi. Tütüncü de konserin solistleri Özgecan Güven ile Ali Şen'e birer çiçek buketi vererek teşekkür etti.

Dokuma’da 1970 İle 1980’lere Damga Vurmuş Araçlar Sergilendi

Dokuma’da 1970 İle 1980’lere Damga Vurmuş Araçlar Sergilendi

Dokuma’da 1970 İle 1980’lere Damga Vurmuş Araçlar Sergilendi

Dokuma’da 1970 İle 1980’lere Damga Vurmuş Araçlar Sergilendi

Dokuma’da 1970 İle 1980’lere Damga Vurmuş Araçlar Sergilendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim