• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Dokuma , 30 Aralık Tarihinde Halkla Kucaklaşacak

Dokuma , 30 Aralık Tarihinde Halkla Kucaklaşacak
Dokuma Fabrikası, 15 yıl aradan sonra Antalyalılarla 30 Aralık'ta kucaklaşıyor.

Dokuma Fabrikası, 15 yıl aradan sonra Antalyalılarla 30 Aralık'ta kucaklaşıyor. Başkan Tütüncü, "Dokuma, azmimizle, iyi niyetimizle hiç kimsenin olmadı, hiç kimseye peşkeş çekilmedi ve Dokuma Antalyalıların oldu. Dokuma'yı, gerçek sahibi olan Antalyalılara ayın 30'unda iade ediyoruz." dedi.

Başkan Tütüncü, 2005'te ihalesiz şekilde üst kullanım hakkı özel bir şirkete verilen 488 dönümden oluşan Dokuma Fabrikası'nı, halka açma sözünü yerini getiriyor. Tütüncü, yargının tahsis işlemini iptal ettiği Dokuma'yı da Antalyalıların istediği şekilde halka açıyor.

Kepez Belediyesi, tarihi fabrikanın imar planına yeşil olarak işlenen 238 dönümlük kısmını halka açmak için Ocak 2015'te çalışmalarını başlatmıştı. Bu kapsamda ilk önce belediye meclis kararıyla, siyasi parti ve meslek odalarının temsilcilerinin oluşan Dokuma Projesi Çalışma Grubu kuruldu. Grubun, 11 ayrı fikir alma toplantısından sonra oluşturduğu rapor da mecliste okunarak resmiyet kazandı. Kepez Belediyesi de bu raporun oluşmasından sonra Dokuma Fabrikası'nı kısımlar halinde Antalyalıların kullanımına açmak için kolları sıvadı.

KENT PARK AÇILIŞA HAZIR

Temizlik, bakım ve onarım çalışmasıyla Dokuma Fabrikası'ndaki terk edilmiş izleri silindi. Daha sonra 70 dönümlük ormanlık alanın kent parkı olarak düzenlenmesi çalışmasına geçildi. Yaz döneminde başlayan çalışmalar tamamlandı. Kent için önemli bir yaşam merkezi haline gelecek olan parkın açılışı 30 Aralık'ta yapılacak. Böylece Dokuma, 12 yıl aradan sonra Antalyalılara kapılarını yeniden açacak.

Dokuma'nın, 2003'ten beri 12 yıla yakından beri Antalya'nın gündeminde olduğuna işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, "Bu fabrika ve alanı kimlere peşkeş çekilecek gibi hiç hoşlanmadığımız bir süreci yaşadık." dedi.

Tütüncü, Dokuma'nın unutulmuşluğa terk edildiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Dokuma'nın elinden tuttuk ve Dokuma'yı, Antalyalılarla birlikte Antalya'ya kazandırmak için üstün bir gayret bir gösterdik. Dokuma'yı Antalya'ya kazandırmak kolay olmadı. 2009'da göreve geldiğimizde üzerinde pek çok hukuki itilafların, davaların, problemlerin olduğu bir alandı. Problemlerin üzerine kararlılıkla giderek ortadan kaldırdık. Hemen ardından Dokuma'da ne yapılmalı ve Antalya'ya nasıl kazandırılmalı konularında bir çalışma başlattık.

Dokuma'ya yeni fonksiyonlar yüklemeye karar verdik. Bunu güzel bir yönetişimle, ortak aklı harekete geçirerek başardık."

30 ARALIK'TA AÇILACAK

Başkan Tütüncü, 2015'in ilk günlerinde Dokuma'yı halka açma çalışmalarını başlattıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: " Bu yılın ortasında 6. ayda Dokuma'da fiili çalışmalara geçildi. 488 dönümden oluşan Dokuma alanını, kısımlar halinde halkın kullanımına açmanın doğru bir yöntem olacağını düşündük. Dokuma'nın Kent Parkı, kısmını 30 Aralık'ta hizmete açıyoruz. Artık Dokuma Fabrikası, kapılarında asma kilitlerle kocaman zincirlerin bağlı olduğu fabrika olmaktan çıkıyor ve Dokuma kapılarını halka açıyor. Halk, Dokuma Kent Parkı'nı, bir şehir parkı gibi gezebilme imkanına kavuşuyor."

Tütüncü, Kent Parkını, halkın kullanımına açtıktan sonra oyuncak müzesi, bilim merkezi, Dokuma çalışanları lokali ve Dokuma müzesinin çalışmasını başlatacaklarını aktardı.

Bu ünitelerle Dokuma'nın, halkın kültür, sanat ve sosyal yaşamını kolaylaştırıcı bir alan olacağını söyleyen Tütüncü, tarihi alanın, bitki ve orman dokusuyla da kente yaşayanları doğa ile buluşturacağını ifade etti.

"Dokuma artık Antalyalıların oldu." diyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Dokuma hiç kimsenin olmadı. Şahsımın ve Kepez Belediyesi'nin kararlılığı ile Dokuma'yı halka armağan edebilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Dokuma, azmimizle, iyi niyetimizle hiç kimsenin olmadı, hiç kimseye peşkeş çekilmedi ve Dokuma Antalyalıların oldu. Dokuma, aslında gerçek sahibi olan Antalyalılara ayın 30'unda iade edilecek."

KURDELAYI ANTALYALILAR KESECEK

Dokuma'ya, 30 Aralık'ta mütevazi ama ağır başlı bir açılış yapacaklarının altını çizen Tütüncü,"Açılışta bir farklılığı da gerçekleştireceğiz. Açılışa, Dokuma Fabrikası'na bugüne kadar emek vermiş ve hayatta olan çalışanlarını , yöneticilerini; Dokuma'nın, Antalya'ya kazandırmasında katkısı olan sivil toplum kuruluşlarını davet edeceğiz. Dokuma'da emeği olan kimler varsa onlarla birlikte açılış kurdelesini keseceğiz."

DOKUMA ALANINDA NELER OLACAK

Şehrin ortasında adeta bir vaha olacak kent parkında; koşu yolu (1200 metre), yürüyüş yolu (1000 metre) 2 çocuk parkı (750 m2), 100 araçlık otopark, 12 kabinli tuvalet, açık hava spor aletlerinin olacağı 2 adet fitness park (350 m2), dinlenme alanları ile kır kahvesi ve büfe yer alacak. Çim ekilen koruluk alanda yürüyüş parkurları da oluşturuldu.

Eski konuk evi de, kır kahvesi haline getirilecek ve burada 1970'li yıllardaki Türk Pop Müziği'nin sevilen eserleri çalınacak

Dokuma , 30 Aralık Tarihinde Halkla Kucaklaşacak

Dokuma , 30 Aralık Tarihinde Halkla Kucaklaşacak

Dokuma , 30 Aralık Tarihinde Halkla Kucaklaşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim