• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Doktorların Çabası Hayatını Kurtardı

Doktorların Çabası Hayatını Kurtardı
Zonguldak'ta bir kişi, uçuruma yuvarlanan otomobili vinç ile kurtarmak isterken elektrik akımına tutuldu.

Zonguldak'ta bir kişi, uçuruma yuvarlanan otomobili vinç ile kurtarmak isterken elektrik akımına tutuldu. Kalbi duran iki çocuk babası talihsiz adam kaldırıldığı hastanede doktorların çabası sayesinde yeniden hayata tutundu.

Zonguldak'ta yaşayan 36 yaşındaki Hüseyin Mumcu, uçuruma yuvarlanan otomobili vinç ile kurtarmak istedi. Aracı kurtarmak istediği sırada elektrik hattının geçtiği olay yerinde vincin; tellere değmesi üzerine Mumcu elektrik akımına kapıldı.

Olay yerine çağrılan 112 ekipleri Hüseyin Mumcu'ya ilk müdahaleyi yaptı. Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Mumcu, acil serviste tedavi altına alındı. Hastaneye ulaştığında kalbi duran Mumcu'ya acil serviste 45 dakika boyunca kalp masajı uygulandı. Bir süre yoğun bakımda kalan Mumcu, durumunun iyiye gitmesinin ardından özel odaya alındı.

"GENÇ OLDUĞU İÇİN ŞANSLIYDI"

BEÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilal Ayoğlu, Hüseyin Mumcu'nun hastaneye getirildiğinde 45 dakika resusitasyon yaptıklarını anlattı.

Yaklaşık 36 saat boyunca hastanın vücut ısısını düşürdüklerinin altını çizen Ayoğlu, şöyle devam etti:

"Hastamız elektrik çarpması sonrasında kalbi durmuş vaziyette acil servisimize geldi. Acil Serviste Yrd. Doç. Dr. Volkan Ülker ile birlikte hastaya resusitasyon (kalp masajı) işlemleri başladı. Hastamız çok genç olduğu için şanslıydı. Çok uzun bir süre resusitasyon yaptık. Ama sonuç olarak hastamız makinelerden ayrıldı. Hayata tutundu. Tabii sadece resusitasyon işlemiyle kalmadı. Yoğun bakımda da hastamıza çok iyi bakmaya çalıştık. Yeni protokoller gereği hastaların terapötik hipotermi denilen isteminin yapılması gerekiyor. Hastanemizde de bu imkanlar mevcut. Bu sayede hastamızı yaklaşık 36 saat boyunca vücut ısısını düşürdük. Beyin fonksiyonlarını koruyabilmek amacıyla. Şu anda hastamız uyuyor. Sakin; ancak iyi bir rehabilitasyon programına ihtiyacı var. Ailemizin de biraz maddi desteğe ihtiyacı var."

"REHABİLİTASYONA İHTİYACI VAR, DESTEK BEKLİYORUZ"

BEÜ Hastanesi'nde çalışan Ersin Mumcu ise ağabeyinin kaza geçirdiği haberini alınca doktorlardan yardım istediğini söyledi. Ağabeyinin hayata tutunması için çaba sarf eden doktorlara da teşekkür eden Ersin Mumcu, "Ağabeyim elektrik çarpması sonucu bu hale geldi. Hocalarımızı arayarak kendisinden yardım istedik. 45 dakika boyunca müdahale edildi. Bir hafta içerisinde ağabeyim bu hale geldi. Allah'a şükürler olsun. Bize yardımcı oldular. Hocalarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Talihsiz adamın eşi Nazmiye Mumcu ise "Ben çok üzgünüm. Çocuklarımı kontrole getirmiştim. Eşimin kaza geçirdiğini hastanede öğrendim. Doktorlarımız çok iyi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Hepsi çok ilgileniyorlar. Ben de şoktayım. Herkesten maddi destek bekliyorum. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Doktorların Çabası Hayatını Kurtardı

Doktorların Çabası Hayatını Kurtardı

Doktorların Çabası Hayatını Kurtardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim