• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Doktorlar, mezuniyetlerinin 50. yılında Çeşme’de buluştu

Doktorlar, mezuniyetlerinin 50. yılında Çeşme’de buluştu
Aralarında Prof. Dr. Canan Karatay'ın da bulunduğu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 1967 yılı mezunları, mezuniyetlerinin ellinci yılında, İzmir'in...

Aralarında Prof. Dr. Canan Karatay'ın da bulunduğu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 1967 yılı mezunları, mezuniyetlerinin ellinci yılında, İzmir'in Çeşme ilçesinde buluştu.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 1967 yılı mezunları, mezuniyetlerinin ellinci yılında, İzmir'in Çeşme ilçesinde buluştu. Etkinliğin komite başkanlığını, İstanbul Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Çevikbaş yaptı. 100'e yakın doktora konuşma yapan Çevikbaş, "Sizlerle zaman zaman bir araya gelmekteyiz. Bu birlikteliğimiz, öğrencilik dönemindeki bağlarımızın, hatıralarımızın kuvvetli olduğunu yansıtmaktadır. Aramızdan 26 arkadaşımızı kaybettik. Vefat sebebi ile aramızdan ayrıldılar" dedi.

Aralarından sağlık bakanı da çıktı

Birliktelikleri içinde başarılı, gurur verici çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çevikbaş, "Bu çalışmalar, bilimsel, idari, siyasi, kültürel ve medya düzeyindedir. Bilimsel olarak birçok yayınımız mevcuttur. İç ve dış kongrelere katılma, yeni teknikler ve metotları uygulama alanına koyduk. Neredeyse sınıfımızdan Nobel ödüllü bir arkadaş da çıkaracaktık. 1969 mezunu Sancar Hoca ile birlikte mezun olan arkadaşlarımız da var. Üst düzey idari görevlerde bulunduk. Bu görevler; rektörlük, rektör yardımcılığı, dekanlık, dekan yardımcılığı, üniversiteler arası kurul üyeliği, senatörlük, enstitü müdürlüğü, yeni ana bilim dalı kuruluşu ve başhekimliktir. Bir ara bizim sınıf, İstanbul Tıp Fakültesi'ni yönetti. Siyaset alanında Bülent Ecevit döneminde sağlık bakanlığı yapan Güven Karahan ve milletvekillerimiz ile grup başkan vekilliği yapan arkadaşlarımız oldu. Mesleğimizin içinde kültürel, sosyal aktiviteler de oldu; Dr. Yusuf Öztürk Caddesi gibi" diye konuştu.

"1967 mezunu olmak ayrıcalıktır"

Kültür ve sanat dallarında aktivite gösteren dönem arkadaşları olduğunu da belirten Çevikbaş, tiyatro, sinema oyuncusu, ressam, tarihçi, assolist, tıp korosu, folklorcü, neyzen, bağlama ve ud çalan kişiler olduğunu ifade ederek, "Medya denince de sık sık bilimsel olarak halkı aydınlatan Canan Karatay Hocamız var. Kemal Alemdaroğlu Hocamız Rektör iken, "İstanbul Üniversiteli olmak ayrıcalıktır" demişti. Ben de, "1967 mezunu olmak ayrıcalıktır" diyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Doktorlar, mezuniyetlerinin 50. yılında Çeşme’de buluştu

Doktorlar, mezuniyetlerinin 50. yılında Çeşme’de buluştu

Doktorlar, mezuniyetlerinin 50. yılında Çeşme’de buluştu

Doktorlar, mezuniyetlerinin 50. yılında Çeşme’de buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim