• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Doktorlar grev yürüyüşünde

Doktorlar grev yürüyüşünde
Doktorlar çalışma şartlarının düzeltilmesi ve aile hekimlerine yönelik nöbet uygulamasına karşı yurt çapında iş bırakıyor. Acil servis ve yoğun bakım üniteleri dışında sağlık hizmeti verilmeyecek.

Doktorlar çalışma şartlarının düzeltilmesi ve aile hekimlerine yönelik nöbet uygulamasına karşı yurt çapında iş bırakıyor. Acil servis ve yoğun bakım üniteleri dışında sağlık hizmeti verilmeyecek.

Bugün Türkiye genelinde binlerce sağlık çalışanı grevde. Eyleme, Türk Sağlık Sen, Türk Tabipler Birliği ve Aile Hekimleri Federasyonu üyesi doktorlar katılıyor.

İstanbul Tabip Odası'nden yapılan yazılı açıklamaya göre sağlık çalışanlarının acil talepleri arasında şunlar var:

- Çalışma koşullarının acilen düzeltilmesi.
- Emekliliğe yansıyacak temel ücretlerin iyileştirilmesi.
- Tıp eğitiminde niceliği değil, niteliği önceleyen politikaların uygulanması.
- Bütün yurttaşların eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmesi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık çalışanları olarak ne lütuf bekliyoruz, ne de karşılanamaz talepleri dile getiriyoruz. Sadece hakkımızı talep ediyoruz” dedi.

"TABUTLARLA BAKANLIĞA YÜRÜYECEĞİZ"

Sağlık çalışanlarının şiddet, bulaşıcı hastalık ve ambulans kazaları gibi nedenlerle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Kahveci, bu sorunlara çözüm bulunmaması nedeniyle tabutlarla Bakanlığa yürüyeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Sağlık çalışanları yıpranıyor, Şiddet, Bulaşıcı hastalık ve ambulans kazaları gibi nedenlerle hizmet üretirken görev sırasında hayatlarını kaybediyorlar.

Biz bu sıkıntıların artık çözülmesini ve sağlık çalışanlarının güvenli ve kendi hayatlarından endişe etmeden bir çalışma hayatı sürdürmesini istiyoruz. Bunun içinde tabutlarla Bakanlık önünde olacağız. Sorunlara dikkat çekeceğiz."

"BU, VATANDAŞIN SAĞLIK HAKKI MÜCADELESİDİR"

Gebelerin, kanser ve diyaliz hastalarının sağlık hizmetlerinde aksama olmayacağını belirten Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan ise , "Sağlık çalışanlarının mücadelesi sadece kendi özlük haklarının mücadelesi değildir, vatandaşların sağlık hakkı mücadelesidir. Bütün yurttaşlarımıza sağlık çalışanlarına destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz“ ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim