• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Doktordan Suriyeli Göçmenlere Anlamlı Yardım

Doktordan Suriyeli Göçmenlere Anlamlı Yardım
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Dr. Mahmut Ekinci, İzmir'de cami avlusunda karşılaştığı Suriyeli göçmenlere sahip çıktı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Dr. Mahmut Ekinci, İzmir'de cami avlusunda karşılaştığı Suriyeli göçmenlere sahip çıktı. Ekinci, ilçenin Pelitköy Mahallesi yakınlarındaki kendisine ait Granit Fabrikasının boş lojmanlarına yerleştirdiği, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 33 göçmenin yemek ve giyim ihtiyaçları ile sağlık sorunlarını ile ilgilenirken, Kaymakam Hüseyin Öner'de, kendisine destek oldu.

İlçe'nin Pelitköy Mahallesi yakınlarındaki Granit Fabrikasının yakınındaki lojmanlarda kalan Suriyeli göçmenler, Dr. Mahmut Ekinciye teşekkür etti. Dr.Ekinci'de, konukların Pelitköy'ü sevdiklerini ve kendileri için kalıcı konutlar yapacaklarını anlattı. Kaymakam Hüseyin Öner'de çocuklar için eğitim programları hazırlayacaklarını ve her türlü desteğin yapılacağını söyledi. Her türlü desteğin verileceğini anlatan Kaymakam Hüseyin Öner," Dr. Mahmut beyin Granit fabrikasında ağırlamış olduğu yaklaşık 33 kişiden ibaret Suriyeli aileleri ziyarete geldik. Ben öncelikle Dr. Mahmut beye teşekkür ediyorum. Burada 33 kişilik ailenin bakımını üstlendi. Onların burada ikametini sağladı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Biz de 2014 yılından bu yana, yaklaşık 162 Suriyeli vatandaşa geçici ikamet belgesi vermiş durumdayız. Bu anlamda çocuklarına yönelik öncelikli dil kursları, yani Türkçe öğrenecek kurslar açmayı planlıyoruz. Milli eğitim müdürlüğümüz altyapı çalışmasını devam ettiriyor.İnşallah, hem ayni ve maddi yardımlar, hem de ülkemizde yaşadıkları müddet zarfında toplumla kaynaşmalarını sağlayacak, bir taraftan da eğitimlerini devam ettirecek çalışmaları sağlayacağız" dedi. Dr. Mahmut Ekinci de," Bu aileyi ben İzmir de bir cami avlusunda, açık havada o soğuk günlerde bir ay önce gördüm. Bu konuya sayın kaymakamıma geldim anlattım, istişare ettik. Böyle bir şey düşündüğümü söyleyince kendisi yakından ilgilendi. Gerekli birimlere, gerekli talimatları verdi. Biz, bunları burada boş olan lojmanımıza getirdik. 3 ailede 33 kişi var. Çoğunluğu çocuk ve bayan. Bunun dışında 5-6 tane arkadaşımız var. Bunlarla da konuştuk Burayı sevdiler. Eğer burada kalacaklar ve buraları severlerse kendilerine burada katılıcı olarak ikamet ettireceğiz. Burada kendilerine meslek edindireceğiz ve adaptasyonlarını sağlayacağız. Şu andaki düşünceleri, aile olarak burada kalmak. Pelitköy'ü de sevdiler. Dolayısıyla bizleri de sevdiler. Bizler de kendilerini sevdik. Biz isteriz ki burada kalsınlar. Kendilerine gerekli maddi ve manevi yardımı elimizden geldiğince yapıyoruz" dedi. Suriyeli iki kadın da, Dr. Mahmut Ekinci'ye minnettar olduklarını söyledi.

Doktordan Suriyeli Göçmenlere Anlamlı Yardım

Doktordan Suriyeli Göçmenlere Anlamlı Yardım

Doktordan Suriyeli Göçmenlere Anlamlı Yardım

Doktordan Suriyeli Göçmenlere Anlamlı Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim