• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Doktora Saldırı Kınandı

Doktora Saldırı Kınandı
Hastasının saldırısına uğrayarak mahkemeye başvuran aile hekimi 54 yaşındaki Dr. Yüksel Arıcı'ya destek vermek isteyen meslektaşları, Fethiye Adliyesi...

Hastasının saldırısına uğrayarak mahkemeye başvuran aile hekimi 54 yaşındaki Dr. Yüksel Arıcı'ya destek vermek isteyen meslektaşları, Fethiye Adliyesi önünde eylem yaptı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesi 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan aile hekimi Dr. Yüksel Arıcı, geçen yıl 5 Kasım'da muayene için gelen 47 yaşındaki Ruhi A.'yı odasında kabul etti. İddiaya göre Arıcı, muayene sırasında başlayan sözlü tartışma sonrası Ruhi A. ve yakınları tarafından darp edildi. Arıcı, Fethiye Adliyesi'ne gelerek savcılığa suç duyurunda bulundu. Fethiye 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde Ruhi A. hakkında darp etmeye teşebbüs, hakaret ve tehdit suçlarından açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Arıcı'nın avukatı Mithat Cemre Günay ile birlikte katıldığı duruşmaya sanık Ruhi A. katılmadı.

Yüksel Arıcı'ya destek olmak ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara tepki göstermek için beyaz önlükleriyle Fethiye Adliyesi'ne gelen Demokratik Sağlık-Sen'e bağlı 6'sı doktor 15 sağlık çalışanı duruşma salonuna girerek davaya katılım talebinde bulundu. Mahkeme heyeti 5 doktorun davaya müdahil olma talebini kabul etti. Duruşma ileri tarihe ertelenirken Ruhi A. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

SINIR "HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUZ"

Duruşma sonrası Fethiye Adliyesi önünde toplanan sağlık çalışanları adına Demokratik Sağlık-Sen Muğla Başkan Yardımcısı Onur Sınır açıklama yaptı. Türkiye'de son 10 yılda 4 doktorun şiddete maruz kalarak hayatını kaybettiğini belirten Sınır, 2012-2015 yılları arasında sağlık çalışanlarına yönelik 31 bin 767 şiddet vakasının gerçekleştiğini söyledi. Bu vakalarda şiddete maruz kalanların 18 bininin hekim 13 bin 767'sinin ise diğer şağlık çalışanları olduğunu anlatan Sınır, saldırıların 14 bin 250'sinin fiziksel şiddete dönüştüğünü 17 bin 517'sinin ise sözlü saldırı olarak kaldığını kaydetti. Hasta ve hasta yakınlarının son yıllarda hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı negatif duygularla dolu ve çok öfkeli olduklarının altını çizen Sınır, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik ise ön yargıların arttığını aktardı. Medyanın sürekli hekimlerle ilgili olumsuz örnekleri gündeme taşıdığını da sözlerine ekleyen Sınır, sağlıkçılara yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını vurguladı.

Sağlık çalışanları ile birlikte eylem yapan Yüksel Arıcı saldırıya ilişkin açıklama yapmak istemezken, avukatı Mithat Cemre Günay, davayı titizlikle takip ettiklerini belirterek, saldırıyı gerçekleştiren Ruhi A.'nın gerekli cezayı alacağına inandıklarını söyledi.

Doktora Saldırı Kınandı

Doktora Saldırı Kınandı

Doktora Saldırı Kınandı

Doktora Saldırı Kınandı

Doktora Saldırı Kınandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim