• BIST 9645.02
  • Altın 2419.842
  • Dolar 32.5769
  • Euro 34.74
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Doktor Anneden Otizm Çığlığı

Doktor Anneden Otizm Çığlığı
Yemek borusu tıkalı doğan ve daha sonra otizm tanısı konan 16 yaşındaki İzmirli Buğra, ailesinin ve öğretmenlerinin sevgisiyle hayata sımsıkı sarıldı.

Yemek borusu tıkalı doğan ve daha sonra otizm tanısı konan 16 yaşındaki İzmirli Buğra, ailesinin ve öğretmenlerinin sevgisiyle hayata sımsıkı sarıldı. "Oğlum bana, sevgiyi, kardeşliği algılamada çok şey öğretti" diyen Buğra'nın doktor annesi Zerrin Kesenkaş, "Tepkisel, eleştirel bakışları onları ve bizi çok kırıyor. Lütfen onları anlayın, anlayış gösterin" diye seslendi.

Mülkiye Müfettişi Veysel ve Aile Hekimi Doktor Zerrin Kesenkaş'ın çocukları Buğra, küçük yaşta otizm tanısı aldı. 2010 yılında Bayraklı'daki Tolga Özel Eğitim, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne başlayan Buğra, bir yandan örgün eğitimine de devam etti. Buğra'yı sınıfına alıp, diğer öğrencilerle kaynaşmasını sağlayan İlkokul Öğretmeni İbrahim Aktaş, belki de Buğra'ya hayattaki en büyük iyiliklerden birini yapmış oldu. İlkokul öğretmeni sayesinde okula gitmeyi seven Buğra, eğitim merkezindeki öğretmeni Kamile Çubuk'un desteğiyle kısa sürede okuma-yazma ve matematik derslerinde büyük ilerleme kaydetti.

TV'DEKİ ALT YAZIYI OKUYUNCA ANNESİNİN GÖZLERİ DOLDU

Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde dokuzuncu sınıfa devam eden otizmli genç, ailesinin, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının destek ve sevgisiyle hayata bağlandı. Buğra'nın ders çalışmayı çok sevdiğini belirten Öğretmeni Kamile Çubuk, "Buğra, yardımlaşmayı ve arkadaşlığı çok seviyor. Merkezimizde rehabilite olan diğer çocuklara her zaman yardım eder. Buğra'ya ders başarısı nedeniyle küçük hediyeler veriyoruz. Her zaman o hediyesini merkezdeki arkadaşlarıyla paylaşıyor. Okuma-yazmayı geç öğrendi. Annesi, oğlu bir gün televizyondaki altyazıları okuyunca gözyaşlarını tutamamış. Onlara sevgiyle yaklaşırsak başaramayacakları şey yok" dedi.

"İNSANLARDAN BİZİ ANLAMALARINI BEKLİYORUM"

Oğlunun riskli bir doğum geçirdiğini, bir süre yemek borusunun tıkalı kaldığını anlatan Buğra'nın annesi Dr. Zerrin Kesenkaş, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. "O bize bir armağan" diyen anne, "Oğlum dünyayı, kardeşliği, sevgiyi anlamada bana çok şey öğretti. O bana hayatı her seferinde tekrar sorgulatıyor. Allah'ın izniyle onunla bir ömür geçirmek istiyorum" şeklinde konuştu. Toplumdaki insanların farklı veya eleştirel bakışlarının otizimli çocukları ve ailelerini derinden yaraladığını anlatan Kesenkaş, "Anlayışlı bir bakış bile onları mutlu edebilir. Ancak tam tersi bir biçimdeki eleştirel, tepkisel bir bakış onları ve ailelerini çok üzer. Bu rahatsız edici bakışlar anne ve babaları ve otizmli çocukları içeri çekiyor. Bazı aileler bu yüzden çocuklarını dışarı çıkartmak istemiyor. İnsanlardan bizleri anlamalarını ve anlayış göstermelerini bekliyorum" dedi.

Hayatta en çok sevdiği insanlardan biri olan Tolga Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinden Kamile Çubuk ile ders çalışarak hayata bağlanan Buğra ise "Babam gibi Mülkiye Müfettişi olmak istiyorum" dedi.

Doktor Anneden Otizm Çığlığı

Doktor Anneden Otizm Çığlığı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim