• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Doğumda doktordan hastaya şok hakaretler!

Ankara'da 21 yaşındaki Merve Seven, doğum yaptığı Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kadın doktorun kendisine hakaretler ettiğini iddia ederek Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.
Hastane Başhekimi Doç.Dr. Salim Erkaya ise, hastanın geldikten 10 dakika sonra doğum yaptığını belirterek, ameliyattaki doktorun kendisine, "Biraz daha gecikseydin ölebilirdin, neden geç kaldın" diye tepki göstermiş olabileceğini, hastanın da bunu yanlış anlamış olabileceğini söyledi.
 
 Kucağından 5 günlük bebeği Eslem Sude’yi hiç bırakmayan Merve Seven, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi doğumhanesinde uğradığını iddia ettiği kötü muamele sonucu bozulan psikolojisinden dolayı zor günler geçirdiğini bildirdi.
 
Geçen 18 Ağustos pazar gecesi Merve Seven, saat 22.00’de sancılar ve mide bulantısı hissedince eşi Ali İhsan Seven ile Kazan Devlet Hastanesi’ne gitti. Doktorun verdiği ilacı alıp eve döndüler. Ancak Merve Seven’in sancısı dinmek bilmeyince, aile kendi imkanlarıyla Ankara merkezde bulunan Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesine acil olarak götürüldü.
 
Hastane acil servisine geceyarısı getirilen Merve Seven’i doktorlar saat 00.30’da doğuma alırken, eşi ve annesini bu alana almadı. Saat 01.00’de bir kız çocuğunun olduğunu öğrenen baba Seven, mesai saatinde hastaneye gelmesi istenince çocuğunu göremeden evine gitti.
 
Sabah kendisini telefonla arayan eşinin ağlayarak doğum sırasında kötü muamele gördüğünü anlatması üzerine hemen hastaneye koşan Ali İhsan Seven, görevlilerden doğum yaptıran doktorun adını isteyerek, hakkında şikayetçi olacağını söyledi. Ancak adını öğrenemedi. Seven, eşini de taburcu ederek adını Eslem Sude koydukları minik bebekleriyle evlerine döndü.
 
DOKTORUN HAKARETLERİ
 
Merve Seven, sürekli ağlama krizleri geçirerek gördüğü muameleden dolayı psikolojisi daha da bozulunca ’Alo 184 Sağlık Bakanlığı şikayet hattını’ arayarak yaşadıklarını anlatarak şikayetçi oldu. Anne Seven, doğum sırasında, doktorun, "Yolda neden ölmedin, evinde neden doğum yapmadın da buraya geldin. Allah belanı versin", diye sürekli bağırdığını ve kendisine, "Abla neden bağırıyorsun, halimi görmüyor musun?" dediğinde ise, "Kes kesini Allah belanızı versin, sizden bıktım. Geri zekalı bana doktor hanım, hemşireye de hemşire hanım diyeceksin. Biz sizin ablanız değiliz" diyerek hakaret ettiğini ileri sürdü. Seven, doktorun bu arada vücudunun çeşitli yerlerine tırnaklarıyla cimcik attığını da öne sürdü.
 
BAŞHEKİM: GECİKSE ÖLEBİLİRMİŞ
 
Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Salim Erkaya, ailenin iddiası üzerine hastanın dosyasını incelediğini ve doğumu gerçekleştiren doktor ile görüştüğünü söyledi. Merve Sever’in hastaneye getirilmesinin ardından 10 dakika içerisinde doğumunun gerçekleştirildiğini belirten Başhekim Erkaya "30 yıllık tecrübemle şunu söyleyebilirim, hasta bir 30 dakika daha gecikseydi çeşitli nedenlerden dolayı ölebilirdi, çocuğunu kaybedebilirdi. Bu riski gören arkadaşımız, neden zamanında gelmedin, bebeğin de sen de ölebilirdiniz’ diye, hastanın sağlığını düşünerek kızmış olabilir. Çünkü tam bir risk anının başladığında hastanemize giriş yapmışlar" dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim