• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Doğum sonrası egzersiz, fazla kilolardan kurtulmanın en iyi yolu

Doğum sonrası egzersiz, fazla kilolardan kurtulmanın en iyi yolu
Tüm kadınların sorunlarından olan doğum sonrası fazla kilolardan kurtulmak için en iyi yolun egzersiz yapmak olduğunu belirten Fizyoterapist Yasin Aykut...

Tüm kadınların sorunlarından olan doğum sonrası fazla kilolardan kurtulmak için en iyi yolun egzersiz yapmak olduğunu belirten Fizyoterapist Yasin Aykut Yıldırım, bunun stresli ve yoğun dönemde stresi yenmek, yaşam enerjisini arttırmak için en iyi yol olduğunu ifade etti.

Diyarbakır Özel Genesis Hastanesi'nde görevli Fizyoterapist Yasin Aykut Yıldırım, doğum sonrası kadınların karşılaştığı sorunlardan olan fazla kiloların verilmesi için en iyi yolun egzersiz olduğuna dikkat çekti. Doğumdan hemen sonra ilk 6 hafta içerisinde hafif egzersizlere başlanabileceğini kaydeden Yıldırım, olumsuz bir durum ile karşılaşıldığından mutlaka doktora başvurulması gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım, "Hamilelik döneminde alınan fazla kilolardan kurtulmak, bu stresli ve yoğun dönemde stresi yenmek ve yaşam enerjinizi arttırmak için egzersize başlamak en iyi yoldur. Hamileliğiniz boyunca egzersiz yaptıysanız, normal ve tek doğum gerçekleştirmişseniz, ekstra herhangi bir problem ve ağrı yoksa doğum gerçekleştiği günden itibaren ilk 6 hafta içinde hafif düzeyde egzersize başlayabilirsiniz. Ekstra bir durum söz konusuysa doktorunuza başvurup onay almanız gerekebilir. Egzersizlere başlamadan önce fizyoterapistinize danışarak egzersizler hakkında bilgi edinin. Hafif şiddetli aerobik aktiviteler ile başlayın. Kuvvet arttırmak için egzersiz süresini ve sayısını arttırabilirsiniz. Sezeryan doğum gerçekleşmişse ameliyat bölgesi iyileşinceye kadar bekleyiniz. Ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırdığı, kan pıhtıları ve diğer komplikasyonları önlemesine yardımcı olmasından dolayı hafif şiddetli yürüyüşler yapılabilir" dedi.

Egzersizlerin annenin uyku düzenine göre ayarlanabileceğini ifade eden Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Annenin uyku düzenine göre özellikle sabah saatlerinde ortalama 15-20 dakika ile başlayan ve her ay kademeli arttırılan egzersizler size yardımcı olacaktır. Düzenli bir şekilde haftada 3 gün yapılan egzersizler sonrası salgılanan endorfin hormonu, rahatlamanızı ve mutlu olmanızı sağlayacak ve yoğun geçen günlerin yorgunluğunu size unutturacaktır. Egzersiz sizin için iyidir ancak vücudunuzu dinleyin ve doğumdan sonraki ilk birkaç ay boyunca aşırıya kaçmayın. Unutmayın ki vücudunuzun iyileşmesi ve yeni rolünüze uyum sağlamak için zamana ihtiyacı vardır. Doğumdan sonra kilo vermenin en iyi yolu kalp atış hızınızı arttırarak bir takım kardiyovasküler egzersiz yapmaktır. Yürüyüş, koşu, yüzme veya bisiklete binmek gibi. Doğumdan sonra çok erken ciddi bir diyet başlatmak ruh halinizi, enerji seviyenizi ve süt kaynağınızı etkileyebilir. Vücudunuzun gebelik öncesi haline dönmesi için ortalama en az 6 haftaya ihtiyacı vardır. Bu konuda aceleci davranıp kendinizi aşırı zorlamayın. Ayrıca uzun süre korse takmak karın kaslarını kuvvetlendirip sıkılaştırmaz aksine kasların yaptığı işi azaltır ve zayıflamasına sebep olur".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim