• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Doğum sonrası cilt problemlerine doğal çözüm!

Doğum sonrası cilt problemlerine doğal çözüm!
Şifalı Bitki Uzmanı Tarkan Güveloğlu, yeni annelere doğum sonrası oluşan cilt problemlerine doğal çözümler sunuyor.

Tabiattın en faydalı otlarını kozmetik bilimi ile birleştirerek bitkisel kremler ve doğal güzellik yağları üreten Herbalist Tarkan Güveloğlu, yaza formda girmek isteyen genç annelere formüller önerdi. 

Yüz yenileyen, leke ve çatlak gideren, bölgesel kiloları eriten doğal kaynaklı malzemelerle güzelliğin nasıl "kalıcı" hale getirileceği hakkında bilgiler verdi. 

Şifalı Bitki Uzmanı, "Bozulan bir cildin problemlerini giderici gerekli unsurları doğa içinde barındırıyor. Günümüzde güzellik ve doğal bakım tekniklerini sağlayan bitkilerde büyük bir çeşitlilik var. Yüzlerce şifalı bitki ve otlardan elde edilen yağlarda ve özlerde bir çok bilgi saklı. Milyonlarca bitki arasından yenileri keşfediliyor ve bazılarının faydaları yeni yeni ortaya çıkıyor. İşte bunlardan hangisi güzellik sırları taşıyor? Bu tür soruların yanıtını günümüzün genç kadınları merak ediyor. Özellikle genç yaşta anne olan kadınlar doğal formüllere ilgi gösteriyor." diyor.

Karın yağlarına doğal çözüm

Genç yaşlarda leke, selülit, sivilce, akne problemleri, doğum sonrası bölgesel yağlanma, çatlaklar gibi sorunlara karşı artık bakım yöntemleri değişti. Doğadan elde edilen yollara yönelme trendi başladı. 

Günümüzde genç anne olan çok kadın var. Doğum sonrası yeniden form kazanmak ve güzelleşmek için hemen çözüm arıyorlar. Herbalist Güveloğlu, genç yaşta evlenen kadınların incelik ve güzellik kazanarak moral almaya büyük ihtiyaç duyduğunu söylüyor: "Bizler karındaki sarkmış olan yağlı bölgenin eski haline gelmesi için içinde defne uçucu yağı, limon kabuğu uçucu yağı gibi çok sayıda bitkisel yağlardan meydana gelen özel karışımlarla mücadele etmelerini öneriyoruz. Ayrıca susam yağı ve badem yağını karıştırarak hergün çatlak oan bölgeye masaj yapmaları gerekir" diyor. 

Üzüm çekirdeginde güzellik saklı

Doğumdan kalan kilolarla savaşta yenilikçi adımlarla, ve kesinlikle doğal araçlarla mücadele edilmesi gerekliliğini vurguluyor. 

Bitkisel özlerin istenen etkiyi elde etmek için cilde yardımcı olduğu ve kırışıklıkların, lekelerin üstesinden gelebilecek maddeler barındırdığı noktasında bilgi eksikliğini anımsatıyor. 

Deri dokusunu güçlendiren, cildi yeniden yapılandıran üzüm çekirdeği yağını kullanmalarını tavsiye ediyor. Hücre yenilenmesini hızlandırarak cildin esneklik kazanmasını sağlayan kayısı çekirdeği yağınia her zaman kullanmaları gerektiğini belirtiyor.

Lekeler için doğal formül

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı limon suyu, yarım su bardağı su. Bütün malzemeleri karıştırın. Koyu renkli cam bir şişeye karışımı aktarın. (Buzdolabında 2 hafta saklayabilir, bitinçe yenisini hazırlayabilirsiniz). Her akşam gece lekeli bölgeye sürün. 3 ay düzenli kullanın.. 

Cilt gerginleştirici doğal maske

Malzemeler: 1 tutam ıhlamur, 1 tutam kekik, yarım kahve fincanı su, 1 tatlı kaşığı gülsuyu, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi. Suyu kaynatın, bir porselen demliğe aktarın. Ihlamur ve kekiğu içine koyarak 10 dakika demleyin. İçine gülsuyu ve elma sirkesi ekleyin. (Karışımı buzdolabında 10 gün saklayın, bitince yenisini hazırlayın. Sabah-akşam bir pamuk yardımıyla (göz çevresi hariç) cildinize sürün. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim