• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

‘Doğum lekesi’nden yakalandı

Adana’da aralarında 6 aylık hamile bir kadının da bulunduğu 6 kadının boynundaki zinciri kapkaç yöntemi ile çalıp kaçan zanlı, kolundaki ‘doğum lekesi’nden yakalandı.
 
Adana’da son 3 ayda aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 6 kadının boynundaki zinciri kapkaç yöntemi ile çalıp kaçan zanlı, kolundaki ‘doğum lekesi’nden tespit edildi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen gencin, çaldığı altın zincirlerin karşılığında eroin aldığı iddia edildi.
 
 
MOTOSİKLETLİ KAPKAÇ
 
Her şey, 31 Mart’ta merkez ilçe Seyhan’a bağlı Obalar Caddesi’nde Tuncay Esandal’a ait bir motosikletin çalınması ile başladı. Söz konusu tarihten yaklaşık 4 ay sonra 12 Temmuz 2013 günü Emek Mahallesi’nde Bahar Altınbaş adlı bir kadının yanına yaklaşan siyah motosikletli bir kişi, içinde 110 TL olan cüzdanını kapkaç yöntemi ile çalıp kayıplara karıştı. Polis, kaçan zanlının peşine düşerken, bir başka kapkaç olayı ise 13 Ağustos’ta Bahçelievler Mahallesi’nde yaşandı.
 
HAMİLE KADINI YERDE SÜRÜKLEDİ
 
6 aylık hamile olan 35 yaşındaki Bilgihan Çan, arkadaşını ziyaret edip eve dönerken, yine motosikletli birinin saldırısına uğradı. Çan’ın boynundaki zinciri alan kapkaççı, hamile kadını yere düşürüp sürükledi. Zanlı, altın zinciri alıp kayıplara karışırken, ihbar üzerine olay yerine gelen polis de kaçan zanlıyı aramaya başladı. Yapılan araştırmada kaçan zanlının, 31 Mart'ta çalınan motosiklet ile son 2 kapkaç olayını gerçekleştirdiği tespit edildi. Ancak, kapkaç olaylarının arkası kesilmedi
 
6 DAKİKA ARAYLA İKİ KAPKAÇ
 
Bu kez 23 Ağustos 2013 tarihinde Ziyapaşa Mahallesi'nde bir başka kadın kapkaça uğradı. 24 Ağustos’ta ise, bir kadın uğradığı saldırıda kapkaççının boğazını sıkması ile boynundaki altın zinciri, bu olaydan yaklaşık 6 dakika sonra da bir başka kadının boynundaki altın zincir, yine motosikletli bir şahıs tarafından kapkaç yöntemi ile çalındı. Motosikletli kapkaççı, son olarak 27 Ağustos’ta yine bir kadının altın zincirini, boynundan kapkaç yöntemi ile çaldı. Ardı ardına yaşanan kapkaç olayları nedeniyle polis, çalışmalarını sıklaştırdı.
 
‘DOĞUM LEKESİ’ ELE VERDİ
 
Kapkaç mağduru kadınları tek tek dinleyip, plakasız motosikleti kullanan zanlının sol kolundaki doğum lekesi üzerinde yoğunlaşan polis, önceki gün Obalar Caddesi’nde plakasız bir motosikleti takibe aldı. Polisin, ‘Dur’ ihtarına uymayan motosikletli ile polis ekipleri arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Kısa sürede yakalanan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen 21 yaşındaki Vedat D.’yi gözaltına aldı. Emniyette sorguya alınan zanlı, kolundaki ‘doğum lekesi’nden teşhis edildi.
 
ALTIN ZİNCİR KARŞILIĞI EROİN
 
Anne ve babasının ayrı yaşadığı bilgisine ulaşılan Vedat D.’nin, geçirdiği bir trafik kazası sonucu dalağı alındığı, bu nedenle de kapkaç yaptığı söylediği öğrenildi. Ayrıca kapkaç yöntemiyle çaldığı altın zincirleri, uyuşturucu satıcılarına eroin karşılığında verdiği iddia edilen Vedat D., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim