• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

doğum Gününe 2 Gün Kala Şehit Düşen Gölcüklü Polisin Kardeşinden Acı Veda

doğum Gününe 2 Gün Kala Şehit Düşen Gölcüklü Polisin Kardeşinden Acı Veda
Cizre'de PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak doğum gününe iki gün kala şehit düşen Gölcüklü Özel Harekat Polisi...

Cizre'de PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak doğum gününe iki gün kala şehit düşen Gölcüklü Özel Harekat Polisi Bayram Özdere'nin kardeşi, mezarı başında Kur-an okurken gözyaşlarına boğuldu. Şehidi mezarı başında anan yakını ise PKK'ya lanet okudu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından başından vurularak şehit düşen Özel Harekat Polis Bayram Özdere, dün Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Şehitler mahallesindeki Gölcük Şehitliği'ne defnedilmişti. 24 Ocak 1972 doğumlu olan Özdere'nin doğum gününe iki gün kala şehit düştüğü öğrenildi. Şehit Özdere'nin 45'inci doğum gününde mezarı başına gelen küçük kardeşi Hüseyin Özdere ise dua ettiği esnada, "Her şeyin tamamdı, bir şehitliğin eksikti ona da eriştin" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehit kardeşi Hüseyin Özdere daha sonra abisinin mezarındaki Türk Bayrağı üzerinde biriken karları temizleyerek bayrağı öptü.

"BİR TEK ŞEHİTLİĞİN EKSİKTİ O DA TAMAM OLDU"

Abisinin mezarı başında Kur-an okuyan Özdere, zaman zaman gözyaşlarına boğularak dualarını yarım bırakmak zorunda kaldı. Özdere, abisinin mezarı başındaki kar ile kaplanan Türk Bayrağı'nı temizleyip öperek abisine, "Eşini, kızını, annemi, babamı merak etme. Gözün arkada kalmasın onlar senin bana emanetin" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit kardeşi Özdere, mezar başından ayrılmakta güçlük çekerek, "Hacca gittin geldin, hayatta her şeyi layıkı ile yerine getirdin. Bir tek şehitliğin eksikti o da tamam oldu" diyerek veda etti.

"ASKER VE POLİS HİÇ BİLMEDİKLERİ SOKAKLARDA PUSUDA ŞEHİT EDİLİYOR"

Devam eden operasyonlara değinen Hüseyin Özdere, "Bu devlet göğüs göğse kazanıldı. Ama şimdiki resmen sokak savaşı. Askerlerimiz, polislerimiz hiç bilmedikleri sokaklara gidip pusuya düşüp şehit oluyorlar" dedi.

"ŞEHİT OLACAĞI İÇİME DOĞUYORDU"

Şehit abisi Bayram Özdere ile her gün konuştuğunu dile getiren Hüseyin Özdere, "En son bana "Merak etmeyin" demişti. Gerçi ben inanmıyordum. Annem babam merak etmesin diye "İyiyiz, havalar çok güzel, sadece soğuk var. Başka hiç merak etmeyin" diyordu. Çatışmalarla ilgili hiçbir şey söylemiyordu merak etmememiz için. Ama ben işin aslını biliyordum televizyonda gördüğüm kadarıyla. Ama ben böyle bir durumu bekliyordum. Beklemek istemezdim ama içime doğuyordu" diye konuştu.

CİZRE'DE GÖREVLİ OLDUĞUNU ANNE BABASINDAN GİZLEDİ

Cizre'ye görevlendirildiği ilk gün abisinin kendisini telefonla aradığını ancak görevini anne babasından gizlemesini istediğini anlatan Hüseyin Özdere, "'Biz burada sizden daha emniyetteyiz. Keyfimiz yerinde" gibi konuşmuştu. Anne ve babam, abimin Cizre'de görevlendirildiğinden sonradan bilgisi oldu. Diğer kardeşlerim sonradan söylediler. 20 gün olduğunda söyledik. Daha önce de 15 günlüğüne göreve gidip geliyordu. Babama "görevi biti Ordu'ya geri döndü" dedim. Ama ilk haberi alınca Cizre'de görevli diye hastalandı, rahatsızlandı. Biz de moral olsun diye görevinin bittiğini Ordu'ya geri döndüğünü söyledik" ifadelerini kullandı.

Şehidin küçük kardeşi ile mezar başına gelerek dua eden şehit yakını Cengiz Yunus Dinçay ise teröristlere lanet okuyarak, "Oradaki sivil halkı tahliye edip, teröristlerin hepsini füze atarak diri diri yaksınlar. Sokaktaki köpeğe acıyorum ama teröristlerin leşine acımıyorum. Sokaktaki köpek leşleri onların leşlerinden daha hayırlı" diyerek isyan etti.

Öte yandan soğuk hava ve kar yağışına rağmen şehide vefa gösteren vatandaşlar, gün boyunca şehit mezarına gelerek Kur-an okuyup dua etti.

doğum Gününe 2 Gün Kala Şehit Düşen Gölcüklü Polisin Kardeşinden Acı Veda

doğum Gününe 2 Gün Kala Şehit Düşen Gölcüklü Polisin Kardeşinden Acı Veda

doğum Gününe 2 Gün Kala Şehit Düşen Gölcüklü Polisin Kardeşinden Acı Veda

doğum Gününe 2 Gün Kala Şehit Düşen Gölcüklü Polisin Kardeşinden Acı Veda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim