• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Doğudan batıya 'beşiz doğum' göçü

Doğudan batıya 'beşiz doğum' göçü
Beşiz bebek bekleyen aile, Ağrı'daki hastanelerin yetersizliği sebebiyle doğum için Bursa'ya geldi.

Beşiz bebek bekleyen aile, Ağrı'daki hastanelerin yetersizliği sebebiyle doğum için Bursa'ya geldi. Beş bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya imkânlarının bulunmadığını belirten aile, masrafların karşılanması noktasında yardım bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen baba Yılmaz, "O bizden 3 tane istiyordu, biz şu an 5 tane vereceğiz Allah izin verirse. Cumhurbaşkanımızdan iş istiyorum." dedi.

Ağrı'da oto elektrik işi yapan Fatih Yılmaz eşi Hatice Yılmaz ile evlendikten sonra 5 yıl çocukları olmadı. Ardından bir kız bebekleri dünyaya geldi. Şimdi ise Hatice Yılmaz beşiz bebek bekliyor. Ağrı'daki doktorların yönlendirmesiyle Bursa'da akrabalarının yanına gelen çiftin, 3'ü kız 2'si erkek bebeklerinin Şubat'ta dünyaya gelmesi bekleniyor. Büyük heyecan yaşayan ailenin en büyük korkusu ise çocukların masrafları.

5 YIL ÇOCUKLARI OLMADI

Bursa'ya gelince işsiz kalan baba Fatih Yılmaz (36), yaşadıklarını şöyle anlattı: "5 yıl bebeğimiz olmadı. Sürekli tedavi gördük. Ankara'ya, İzmir'e, Erzurum'a gittik ama sonuç alamadık. En son İstanbul'a gittik, bir kızımız oldu. 30 bin liraya yakın para harcadık, hepsine değer. Tam rahatlamıştık, artık bir çocuğumuz var diye sevinirken bu kez rabbim 5 tane verdi. Çok şükür, çok sevinçliyiz, çok mutluyuz. Allah olmayanlara da nasip etsin çünkü biz onu yaşadık, çok zor bir durum."

AĞRI'DAKİ DOKTORLAR "BATIYA GİDİN" DEDİ

Ağrı'da hastane şartları uygun olmadığı için Bursa'ya geldiklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: "İmkanımız yok orada. Beşizimizi duyan doktor "bu ne" diyor. "Kuvezimiz yok, doktorumuz yok, batıya gidin" Ama batıya nereye gidelim, evimiz yok, işimiz yok. Bizi hepsi batıya gönderdi, "gidin batıya da nereye giderseniz gidin, ama bir üniversiteye gidin" dediler. Biz de araştırdık Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi riskli gebeliklerde iyiymiş. Zaten hocalarımız bize çok yardımcı oldular, çok ilgileniyorlar. Ama şu an biz burada mağduruz. Eşim metroya, dolmuşa binemiyor. Üniversite çok uzak, her hafta iki sefer taksiyle gidip geliyor. Her gidişimiz 100 liraya mal oluyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

CUMHURBAŞKANIMIZ 3 İSTERKEN BİZ BEŞİZ VERİYORUZ

İşini bırakıp Bursa'ya geldiğini ve memleketine de gidemediğini ifade eden Yılmaz, "Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. O bizden 3 tane istiyordu biz şuan 5 tane vereceğiz Allah izin verirse. Cumhurbaşkanımızdan iş istiyorum. Ben mecburen işyerimi kapattım geldim. Burada misafirim. Kayınpederin evinde kalıyorum. Çocukların masrafı olacak, en az 2 ay kuvözde kalacak. Ben 5 ay buradayım, memlekete dönemem. Burada iş imkanı olursa çocuklarımın geleceği için burada kalmak çalışmak istiyorum. Şu an cepten gidiyor, buna nasıl yetişeceğiz bilmiyorum." diye konuştu.

Ağrılı iş adamlarına da seslenen Yılmaz, iş adamlarının her birinin kendilerine biraz yardımcı olması halinde bunun onları etkilemeyeceğini belirterek, duyarlı olmalarını ve yardım etmelerini istedi.

ANNE: YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

Anne Hatice Yılmaz ise beşiz bebekleri olacağını duyunca şok geçirdiğini söyledi. Yılmaz, "Çok şükür Allah'ın vergisi. Bir isterken beş oldu. Ama yetkililerden yardım bekliyoruz. Rabbim tüm isteyenlere de yardım etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Hatice Yılmaz'ın teyzesi Mazule Gökçe de aileyi Ağrı'dan Bursa'ya kendisinin davet ettiğini anlatarak, ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Doğudan batıya 'beşiz doğum' göçü

Doğudan batıya 'beşiz doğum' göçü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim