• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Doğuda kar yağışı nedeniyle 117 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı

Doğuda kar yağışı nedeniyle 117 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı
Kar yağışı yüzünden Kars, Erzincan ve Ağrı'da 117 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kars-Digor karayolu, olumsuz hava koşulları sebebiyle 1 saat ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu'da etkisini sürdüren kar yağışı yüzünden Kars, Erzincan ve Ağrı'da 117 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede dün başlayıp gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sebebiyle Kars il merkezinde 20, ilçelerden Selim'de 18, Susuz'da ise 7 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, yolların ulaşıma açılması için iş makineleri desteğinde başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle Kars-Digor karayolu Rampalar mevkisinde ilerleyemeyen bazı tır sürücüleri yolda kaldı, yol 1 saat ulaşıma kapandı. Yolda kalan tırların çekilmesinin ardından trafik tek şeritten sağlanmaya başlandı. Yolun açılmasının ardından bazı tır sürücüleri araçlarına zincir takarak ilerleyebildi.

Kars-Ardahan Karayolunda ise Qral Ataew yönetimindeki iplik yüklü AY8773AH plakalı tır, buzlanma nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı.

Tır sürücülerinden Baytar Uluç da gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvan dolu tır ile yolda kaldıklarını anlatarak "Sabah 07.00'den beri yoldayız. Greyder gelip burada çalışma yapıyor ama buraya tuzlama yapılması lazım. Kendi imkanlarımızla ilerlemeye çalışıyoruz, mecburen de yolu kapatıyoruz. Yola toprak, taş atarak devam etmeye çalışıyoruz." dedi.

Erzincan'da 68 köy yolu ulaşıma kapandı

Erzincan İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle kent merkezinde 2, ilçelerden Refahiye'de 50, Tercan'da 10, Kemaliye ve Üzümlü'de 3'er olmak üzere toplam 68 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kentte, İl Özel İdaresine bağlı 12 ekip, 6 greyder, 2 kepçe, 1 kanal kazıcı ve 3 arazi aracıyla köy yollarını açmaya çalışıyor.

Ağrı'da da kar yağışının ardından 4 mahalle yolu ulaşıma kapanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim