• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Doğu'da Halk Teröre Karşı Sokağa Çıktı

Doğu'da Halk Teröre Karşı Sokağa Çıktı
PKK terör örgütünün son zamanlarda sivilleri de hedef alan saldırıları sonrası bölge halkı ayağa kalktı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birçok kent teröre karşı sokağa çıktı.

Terör örgütü PKK'nın özellikle son dönemlerde sivilleri de hedef alan saldırıları gerçekleştirmesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7'den 70'e her kesimden gösterilen tepki, sokaklara taştı.

ÇOCUKLAR TERÖR KURBANI OLDU

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısıyla aynı aileden 5 kişinin, aynı gün Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 13 yaşındaki Aslı Aydemir ve babasının, Diyarbakır'da Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna düzenlenen saldırıda polis memuru 34 yaşındaki Ahmet Gülbahar ve 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar'ın şehit olması yürekleri sızlatırken, vatandaşlar da bu saldırılara tepkilerini meydanlara çıkarak gösterdi.

TERÖRÜ TELİN ETTİLER

PKK'lı teröristlerin, Diyarbakır'da, Van'da, Bitlis'te, Mardin'de ve Elazığ'da art arda düzenlendiği saldırılarda güvenlik güçleri ve sivillerin hayatını kaybetmesi ve yüzlerce kişinin yaralanması üzerine halk, huzur nöbeti, basın açıklamaları ve yürüyüşlerle terörü telin etti.

BAYRAĞI ALARAK MEYDANA KOŞTULAR

Siirt'te 19 Ağustos'ta teröre karşı başlatılan "huzur nöbeti", 3 gün sürdü. Sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin çağrısı üzerine ellerindeki Türk bayraklarıyla Valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada PKK nerede", "Teröristlere karşı omuz omuza" sloganlarını atarak, teröre tepkilerini dile getirdi.

ELAZIĞ AYAĞA KALKTI

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin terör örgütü PKK'nın güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan saldırılarına tepkisi sürerken, Elazığ'da da cuma namazının ardından toplanan ve ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenleyen vatandaşlar, kentte ve ülkede yaşanan terör saldırılara karşı durdu.

Elazığ Valiliği ve Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile Aymet Aytar Meydanı'na kadar yürüdü.

150 METRE BAYRAKLA YÜRÜDÜLER

Van'da da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Elazığ, Van ve Bitlis'teki terör saldırılarına tepki göstererek terör örgütü PKK'yı kınadı. Kurtuluş Parkı'nda toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Maraş Caddesi'nden yürüyüşe başlayan kalabalık, 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı ve İskele Caddesi üzerinde bulunan İkinisan Polis Karakolu'nun önüne kadar geldi.

TERÖRE KÜRTÇE TEPKİ

Yürüyüşte, Kürtçe ve Türkçe "Biji aşiti, biji bırati (Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik)", "Em Kurdın, em Tırkın, em tev bırane (Biz Kürt'üz, biz Türk'üz, biz birlikte kardeşiz)", "Jıbo zalmına biji cehennem (Zalimler için yaşasın cehennem)" ve "Kahrolsun PKK, teröre lanet", "Hendeğe darbeye hayır", "İşte Kürt, işte Türk, işte ümmet" sloganları atıldı.

BATMAN 'KARDEŞLİĞE' YÜRÜDÜ

Batman'da ise vatandaşlar, bazı siyasi partiler ve 80 sivil toplum kuruluşunca organize edilen "Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet Yürüyüşü"nün ardından terör örgütlerine tepkilerini dile getirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim