• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Doğubayazıt’ta İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temel atma töreni

Doğubayazıt’ta İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temel atma töreni
Ağrı Valisi Musa Işın, "Ahmed-i Hani dururken terörist başının peşinden gitmek, onu ilah kabul etmek, ona tapmak ülkeye ve kendilerine yapmış oldukları...

Ağrı Valisi Musa Işın, "Ahmed-i Hani dururken terörist başının peşinden gitmek, onu ilah kabul etmek, ona tapmak ülkeye ve kendilerine yapmış oldukları en büyük ihanettir. Biz Ahmed-i Hani'nin torunlarıyız, çocuklarıyız. Bizim teröristlerle, çeteyle, PKK ve FETÖ ile hiçbir işimiz olamaz" dedi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 40 derslikli İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temel atma törenine Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yardımcı,kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, art niyetli, toplumu bölmek ve parçalamak isteyen kişilere, terör örgütlerine Doğubayazıt'ı teslim etmeyeceklerini söyledi.

Doğubayazıt halkının teröre destek vermediğini ve devletin yanında olduğunu belirten Vali Işın, "Allah'a şükür Doğubayazıt halkı da eskisi gibi değil, yeni bir tefekkür ve anlayışla beraber felaketin nerden geldiğini görmüş, devleti ve idaresi ile beraber hareket etmektedir. 15 Temmuz'da bunu gördük. Gerek PKK'dan gerek FETÖ'den gerek DEAŞ'tan gelen her türlü saldırı ve tehdit halkımızla beraber bertaraf edilecektir. Hiçbir şekilde Türkiye'ye musallat olmuş olan PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine fırsat vermeyeceğiz. Halkımızın huzurunu kim bozarsa, halkımızla beraber bizi karşısında bulacaktır. Bunların ellerini de kıracağız başlarını da koparacağız. Geçen gün 2 tane terörist Doğubayazıt'a eylem yapmak için gelmişlerdi. "Teslim olun" dedi güvenlik güçlerimiz, teslim olmadılar çatışmaya girdiler. İhanetlerini canlarıyla ödediler. Kim bu ülkeye ihanet ederse, isterse benim evladım olsun bu ihaneti canının karşılığında ödeyecektir. Herkes bunu bilsin. Biz çocuklarımızın imanlı yetişmesini istiyoruz. Biz, çocuklarımızın Peygamberimizin ve onun varisi olan Ahmed-i Hani'nin yolunda yürümesini istiyoruz. Biz Doğubayazıt halkının Ahmed-i Hani'yi rehber almasını ve onun yolundan yürümesini istiyoruz" dedi.

Vatandaşların ve özellikle de gençlerin terör örgütlerinin arkasından gitmesinin bölge halkına yakışmadığını ifade eden Vali Işın, "Terör örgütlerinin, terör ele başlarının arkasından gitmesi Doğubayazıt halkına ve gençlerine yakışmaz. Ahmed-i Hani dururken terörist başının peşinden gitmek, onu ilah kabul etmek, ona tapmak ülkeye ve kendilerine yapmış oldukları en büyük ihanettir. Biz Ahmed-i Hani'nin torunlarıyız, çocuklarıyız. Bizim teröristlerle, çeteyle, PKK ve FETÖ ile hiçbir işimiz olamaz. Bizim Allah'ımız, Peygamberimiz, Kur'an-ımız, kıblemiz, vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve devletimiz bir. Bu birler hem Türkler için hem Kürtler, Araplar, Zazalar ve bu topraklarda yaşayan 80 milyon için geçerlidir. Bunlardan vazgeçemeyiz. Bunlardan vazgeçtiğimiz zaman Suriye gibi oluruz. PKK, FETÖ, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin hepsi bir merkezden sevk ve kontrol ediliyor. Bunlara aldanmayalım. Bir terör örgütü dış destek almadan bir hafta ayakta kalamaz. PKK, 32 yıldır bu milletin kanını dökmektedir. PKK Kürtlerin dinine, imanına, namusuna, canına ve malına düşman. Daha ne yapsın PKK? Bugün Kobain'de otonom bölge yaptıkları yerlerde camileri kapattılar, ezanları susturdular. 50 bin dindar Kürdü Barzani yönetimine doğru göçe zorladılar. Şu anda buraya Kobani'den gelmiş bir akademisyen oradakilerle telefon bağlantısı kurdu ve orada durum nasıl diye sordu. Oradaki Kürtler, "Keşke burayı şeytan idare etseydi de bunlar idare etmeseydi" dedi. Bunlar bu kadar zalim, dinsiz, imansız"dedi.

Vali Işın'ın konuşmasının ardından İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temeli atıldı.

Doğubayazıt’ta İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temel atma töreni

Doğubayazıt’ta İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temel atma töreni

Doğubayazıt’ta İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temel atma töreni

Doğubayazıt’ta İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temel atma töreni

Doğubayazıt’ta İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temel atma töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim