• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Doğu Perinçek: HDP derhal kapatılmalıdır

Doğu Perinçek: HDP derhal kapatılmalıdır
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nin deklarasyonunda "özerklik" ifadelerine tepki gösterdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nin deklarasyonunda "özerklik" ifadelerine tepki gösterdi. Perinçek, "Derhal HDP kapatılmalıdır. Terör örgütü Meclis'te olamaz. Milletimiz alanlarda "Meclis'te PKK istemiyoruz" diye bağırıyor. Bu milletin talebidir. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütü parlamentonun göbeğine yerleştirilemez." dedi.

Doğu Perinçek genel merkez binasında düzenlediği toplantıda, 26-27 Aralık günleri yani iki gün önce Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nin PKK'nın bir organı olduğunu ifade etti. Kürdistan'da özerklik ilan ettiğini açıkladığını belirten Vatan Partisi Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu karar Türkiyemize Türk Milletine bütün milletimize, çocuklarımıza, geleceğimize savaş ilanıdır. Vatan toprakları üzerinde ayrı bir devletçik kurma kalkışması Türkiyemize karşı bir savaş ilanıdır." .

Özerklik isteğinin vatana karşı, millete karşı ve Cumhuriyet'e karşı işlenmiş suç olduğunu vurgulayan Doğu Perinçek, bu suçun işlendiğine dikkat çekti. Perinçek. "Bir düşünce açıklaması yok. Burada açıkça şiddete zorbalığa dayanan suç faaliyeti var. 14 maddelik deklarasyonu okuduğumuz zaman 13. maddesinde bu özerkliği PKK'nın güvenlik güçleri dediği terör örgütü sayesinde onun cebir ve şiddetinin kullanarak hayat geçireceklerini söylüyorlar. Vatan toprakları üzerinde maalesef hükümet buna göz yumuyor ve açıkça Türkiye'ye karşı bir savaş ilan ediyor. Bunları kimler yapıyor? PKK'nın güdümünde olduğunu söyleyenler yani HDP adlı siyasal parti bunu götürüyor, yapıyor. Amerika İsrail güdümünde bunu yapıyor."

"HDP'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dava açma görevi ve sorumluluğu ile karşı karşıyadır." diyen Vatan Partisi Genel Başkanı, vatan toprakları üzerinde açıkça devletin tekliği, vatanın bütünlüğü, milletin birliği, cumhuriyetin geleceğine karşı eylemli bir kalkışma söz konusu olduğunu kaydetti.

'HDP CANLI BİR BOMBA'

Perinçek konuşmasını "Derhal HDP kapatılmalıdır. Terör örgütü mecliste olamaz. Milletimiz alanlarda "Meclis'te PKK istemiyoruz" diye bağırıyor. Bu milletin talebidir. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütü parlamentonun göbeğine yerleştirilemez. Parlamentonun altına mayın döşenemez. Parlamentonun içine canlı bomba sokulamaz. HDP bir canlı bombadır. Canlı bomba olarak Türkiye'nin Meclisi'nin içine yerleştirilmiştir. Ve Türkiye'ye karşı güdümü de uzaktan kumandalı Amerika ve İsrail'in elinde Türkiye'ye karşı açıkça kullanılmaktadır. Şimdi bu canlı bomba patlatılmıştır. O nedenle Yargıtay Başsavcılığı hukuku uygulama göreviyle karşı karşıyadır. Kapatmak için bütün yasal unsurlar vardır." diye sonlandırdı.

Doğu Perinçek: HDP derhal kapatılmalıdır

Doğu Perinçek: HDP derhal kapatılmalıdır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim