• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Doğu bölgesinde hafta sonuna kadar kar bekleniliyor

Doğu bölgesinde hafta sonuna kadar kar bekleniliyor
Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış, bölgede hafta sonuna kadar aralıklı kar yağışının devam etmesini beklediklerini söyledi.

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış, bölgede hafta sonuna kadar aralıklı kar yağışının devam etmesini beklediklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Mehmet Elkatmış, kış mevsiminde kayak severlerin en çok merak ettiği konuların başında kar yüksekliği geldiğini belirterek, "Özellikle dağlarda kış sporları yapan sporcular, kar yüksekliği konusunda fikir sahibi olmak isterler. Bölgemizde kış mevsiminin hareketli geçtiği düşünüldüğünde, kar kalınlığı verileri daha da önem taşımaktadır. Müdürlüğümüz tarafından kış mevsiminde düzenli olarak yapılan ölçümler neticesinde kayak merkezlerimizde, il merkezlerinde ve önemli yol güzergâhları olmak üzere 20 noktada otomatik, 4 noktada ise manuel olmak üzere toplam 24 farklı konumda kar kalınlığı ölçülmektedir. Vatandaşlarımız bu verilere gerek Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün mobil uygulamalarından gerek ise resmi internet sayfamızdan ulaşabilirler" dedi.

Elkatmış, Van'ın Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi ve Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezinde bulunan otomatik meteorolojik gözlem istasyonlarıyla sporculara anlık verileri sunduklarını ifade ederek, Hakkâri Merga Bütan Kayak Merkezi için de bir meteoroloji istasyonu kurulmasını planladıklarını kaydetti. Uzun kış aylarının en çetin haliyle yaşandığı ve yüksek dağların zirvelerinden uzun süre karın erimediği Van'ın Bahçesaray ilçesinin yolu üzerindeki 2985 metre yüksekliğinde bulunan Karapet Tepesi'nde kış aylarında kar kalınlığında Türkiye rekoru kırıldığının altını çizen Elkatmış; "Karapet Tepesi'nde bulunan otomatik meteorolojik gözlem istasyonumuzun çit panelinin ve çevre düzenlemesinin yapılmasını sağlayan Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan'a teşekkür ederim" diye konuştu.

Elkatmış, bölgedeki kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklı devam etmesini beklediklerini söyleyerek, "16 Ocak 2018 tarihi ile müdürlüğümüze bağlı bazı istasyonların kar kalıklıkları ise; Bahçesaray Karapet Tepesi'nde 113, Çaldıran Aşağı Yanıktaş'ta 36, Bitlis Nemrut Kayak Mekezi ve Çaldıran Bezirhane'de 26, Bitlis Çanakyayla ve Van Abalı Kayak Merkezinde ise 14 santimetre olarak ölçüldü" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim