• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Doğru Yürüteç Seçimi Ve Kullanımı

Doğru Yürüteç Seçimi Ve Kullanımı
Bebek araç gereç sektörünün önde gelen markalarından Prego'nun Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dalmızrak, bebeklerin hareketlenmeye başladıkları aylardan...

Bebek araç gereç sektörünün önde gelen markalarından Prego'nun Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dalmızrak, bebeklerin hareketlenmeye başladıkları aylardan itibaren ailelerin en büyük yardımcısı olan yürüteçlerin seçimi ve kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

Dalmızrak, yıllardır bebeklerin yürümeyi öğrenmelerine yardımcı olan yürüteçlerin, aslında onların çevrelerini keşfetmeleri için tasarlandığını kaydetti. Yürüteçlerin yanlış kullanımının ve doğru markalardan seçilmemesinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini de belirten Yusuf Dalmızrak, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

Bebeklerin çevrelerini keşfetme eğilimlerinin başladığı aylardan itibaren, yürüteç seçiminin yapılabileceğini belirten Dalmızrak, en az 4 tekerlekli modellerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Dalmızrak, "Yürüteç seçerken öncelikle boy ayarlama özelliğinin olduğuna dikkat edilmeli. Bunun dışında, bebeğin rahat edebilmesi için oturma kabininin dolgu malzemesi iyi olmalı. Ön panelde ışıklı, sesli aksesuarların olması da bebeğin ilgisini çekecektir" dedi. Yürüteçte olan bebeğin mutlaka gözlenmesi gerektiğini bildiren Dalmızrak, şunları kaydetti:

"Yürüteçler, çocuklara bağımsızlık kazandırır. Aileye kendi işlerini yapmaları için zaman kazandırır fakat, bu sürede çocuklarla yakından ilgilenmek gerekir. Biz ürünlerimizde güvenliği üst seviyede tutuyoruz. Anne veya baba kendine vakit ayırırken yürüteçte bulunan bebek, onların bulunduğu odadan ayrılmasın diye sabitleme ve fren sistemi bulunduruyoruz. Bu sistemler sayesinde bebek sadece kendi etrafında dönebiliyor."

Doğru yürüteç seçiminin ardından, ürünün de doğru kullanılmasının önemine değinen Prego Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dalmızrak, bebeklerin yürüteçte 1 saatten fazla bulunmasının sakıncalı olduğu uyarısında bulundu. Dalmızrak, "Bebeklerin yürüteçte uzun süre kalmaları normal yürüme evreleri olan emekleme, tırmanma, tutunma ve yürüme kısmında aksamalara yol açar. Bebeğin boyu 85 cm olana kadar yürüteç kullanılabilir. Çocuğun ayağı yere tamamen basmamalıdır sadece parmak ucu yere temas edecek şekilde ayarlanmalıdır. Eğimli ve aşağıya inişi olan merdivenli alanlarda yürüteç kullanmak da uygun değildir" diye konuştu.

Doğru Yürüteç Seçimi Ve Kullanımı

Doğru Yürüteç Seçimi Ve Kullanımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim