• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Doğru nefes alarak hayatınızı değiştirin

Doğru nefes alarak hayatınızı değiştirin
Kontrollü nefes alma teknikleriyle hayatınızı nasıl değiştirebilirsiniz?

Nefes hayattır. Nefesimiz bedeninizde serbestçe dolaşabildiğinde, kendinizi sağlıklı ve hayat dolu hissederiz. Nefes engellendiğinde ise yorgunluk ve hastalıklar ortaya çıkar.

Chopra Center Üniversitesi Ayurvedik Yaşam Eğitmenlerinden N. Ebru Şinik günlük rutinine 5-10 dakika kadim nefes egzersizlerini oturtan kişilerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal bedenlerinde genel sağlık kalitelerinin hızla yükseldiğini ifade ediyor.

Kadim nefes teknikleri 
Kişilerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal bedenlerinde dengeyi yakalamak ve bütünsel anlamda sağlıklı ve mutlu olmalarının yollarını gösteren, Sanskritçe’de ‘Yaşam Bilimi’ manasına gelen Ayurveda’da beş duyu organımızı kullanarak kendi kendimizi şifalandırma teknikleri çok yoğun olarak kullanılıyor. Bilincin yükseltilmesine dayalı bir sağaltım sistemi olan Ayurveda’da Pranayama denilen ‘Kadim Nefes Teknikleri’ bunların içinde mucizevi sonuçlar doğuranı...
 
Dünyaya geldiğimiz andan hemen sonra, göbek bağımız bile kesilmeden önce, nefes almaya başlar ve bu andan itibaren, günde yaklaşık on yedi bin defa nefes alırız ve bu ömrümüz boyunca yaklaşık 500 milyon nefese karşılık gelir. Kadim Nefes Teknikleri sayesinde bedenimizi, zihnimizi sakinleştirecek, dengeleyecek, arındıracak ve canlandıracak şekilde çalışmasını denetleyebiliriz.

Birçok faydası var 
Düzenli uygulanacak Kadim Nefes Teknikleri sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesinden fiziksel  ve zihinsel detoksa, bağışıklık sisteminin güçlenmesinden stresi yenmeye, doğal botokstan zayıflamaya,  mükemmel bir ses tonundan konsantrasyon arttırmaya kadar yaşam kalitesini yükseltecek birçok fayda sağlanabiliyor.
 
N. Ebru Şinik kadim nefes tekniklerinin sonuçlarını şu şekilde değerlendiriyor: “Günlük rutine oturtacağınız sadece 10 dakikalık kadim nefes teknikleri sayesinde zihninizi denetlemeye başlayacak ve hayatınızın dizginlerini elinize alıyor olacaksınız. Berraklaşan zihniniz ile yapacağınız doğru seçimler sonucunda yaşamınızı daha mutlu, sağlıklı ve tatminkâr olma yolunda dönüştürebilirsiniz.”

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim