• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Doğru Ders Çalışmanın Sırları

Doğru Ders Çalışmanın Sırları
İlkokul 1. sınıftan 12. sınıfın sonuna kadar tüm öğrencilere hizmet eden dijital öğrenim platformu dersteyim.com.tr, ölçme değerlendirme sistemi sayesinde...

İlkokul 1. sınıftan 12. sınıfın sonuna kadar tüm öğrencilere hizmet eden dijital öğrenim platformu dersteyim.com.tr, ölçme değerlendirme sistemi sayesinde zamandan da tasarruf sağlıyor. Konu tarama testleri ile her konudaki öğrenme düzeylerini ölçebilen öğrenciler, kısa zamanda eksiklerini giderme fırsatını yakalıyor.

Keremoğlu Özel Eğitim'in Türkiye ile paylaştığı dersteyim.com.tr ülke genelinde büyük ilgi gördü. Bireysel ve kurumsal bazda talep gören platformda, 5 bin ders videosu, 60 bin soruluk soru bankası yer alıyor. İlkokul 1'inci sınıftan üniversiteye kadar tüm sınıflar için dijital eğitim platformu olan "Dersteyim.com.tr", verimsiz ders çalışmaya da son veriyor. Uzman öğretmenler tarafından anlatılan derslerin ardından yapılan ölçme ve değerlendirme, öğrenciye eksik olduğu konuları bildirerek, o konunun üzerine yoğunlaşmasını sağlıyor. Böylece öğrencilerin en çok yaşadığı "ne kadar çalışsam da başarılı olamıyorum ya da çok uzun süre çalışsam da öğrenip öğrenmediğimden emin olamıyorum" gibi sorunlara da son veriyor. Bilemediği konuları, en çok yanlış yaptığı soruları sistem sayesinde belirleyen öğrenciler, eksik kaldığı konuya çalışarak, hem zamandan tasarruf ediyor hem de başarı oranını artırıyor.

BAŞARI ODAKLI ÇALIŞMA

www.dersteyim.com.tr ile sunulan ölçme-değerlendirme sistemiyle nokta atışı ile başarının yakalanacağını belirten rehber öğretmen Buket Amuran Ziyalaz, "Dersteyim'i farklı kılan bir diğer özellik öğrencinin üzerine düşmesi gereken konuyu belirlemesidir. Konu tarama ve kavrama testleriyle, öğrencinin konuyu ne kadar öğrendiği ve nerelerde eksikleri olduğunun tespit edilmesi ve buna göre bir çalışma planı yapılması başarıya ulaşmak için en emin yoldur. Bu yüzden Dersteyim'de öğrenci kendi çalışma programını kendi oluşturabiliyor. Bu ölçme-değerlendirme sistemi sayesinde öğrenci, dersin tamamını ya da tüm konuyu tekrar çalışmaktansa içerisinde eksik olduğu konuları çalışıyor. Böylece hem zamandan tasarruf ediyor hem de daha verimli ve başarı odaklı çalışmış oluyor" diye konuştu.

VELİLER ÖĞRENCİLERİNİ TAKİP EDEBİLİYOR

Platformun hem öğrenci hem veli için oturumları olduğunu dile getiren Ziyalaz, bu sayede öğrencinin ne kadar ders çalıştığını velinin takip edebildiğini anlattı. Ziyalaz, velilerin öğrencisinin izlediği videoları, kaç dakika izlediğini, kaç sınava girdiğini ve tüm sınav sonuçlarını takip edebildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Örneğin "matematiği izlemiş ama fiziği izlememiş" diyebiliyor. Ya da nerede eksiği var, hangi soruları yapamamış, bunların hepsini öğrenebiliyor. Öğrenciler genellikle sürecin içine anne babayı dahil etmek istemez ama veliler de bu sistem sayesinde sürece dahil olabiliyor."

HERKESE AÇIK REHBERLİK EĞİTİMİ

Dersteyim'de aynı zamanda rehberlik hizmetinin de olduğunun altını çizen Ziyalaz, şunları söyledi:

"Platformdaki rehberlik konuları sayesinde öğrenci kendi ders programını yaparken zorlanmayacak. Bu sayede kendisine doğru bir yol çizebilecek. Öğrencinin yanı sıra veliler de bu rehberlik videolarını izleyerek, çocuklarına destek olabiliyor. Üstelik rehberlik eğitimlerimiz sadece platformumuza katılanlara değil, herkese açık bir bölüm. Tüm öğrenci ve aileler www.dersteyim.com.tr "de rehberlik videolarımıza ulaşabilir."

ÇOCUĞUNUZUN MESLEK SEÇİMİNE YARDIM EDİN

Rehberlik bölümünde, öğrenci ve velilerine yönelik videolu içerikler yer alıyor. Bu bölümde, "Gençlerde Bilişsel Gelişim, Zaman Yönetimi, Boş Zamanları Nasıl Değerlendirmeli, Çocuğun Meslek Seçimine Yardım Etme, Teknolojiye Sınır Koyabilme" gibi konu başlıkları yer alıyor.

Doğru Ders Çalışmanın Sırları

Doğru Ders Çalışmanın Sırları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim