• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Dogon Kültür Festivali, Bamako'da yapıldı

Dogon Kültür Festivali, Bamako'da yapıldı
Batı Afrika'nın yüz ölçümü en büyük ülkesi Mali'nin kuzeyinde bulunan Dogonların kültür, gelenek ve yaşantısının tanıtılması amacıyla düzenlenen...

Batı Afrika'nın yüz ölçümü en büyük ülkesi Mali'nin kuzeyinde bulunan Dogonların kültür, gelenek ve yaşantısının tanıtılması amacıyla düzenlenen Dogon Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Mali Kültür, Turizm ve El Sanatları Bakanlığı ve Dogon Kültürü Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği festival başkent Bamako'nun Nijer nehri kıyısındaki Ellinci Yıl Meydanı'nda yapıldı.,

'Dogon Ülkesi" olarak adlandırılan şenliğin düzenlendiği Bamako'ya yaklaşık 750 kilometre uzaklıkta bulunan ve Afrika'daki uzay ve Astroloji çalışmaları ile tanınan Dogon kabilesinin kıyafet, maske, yaşam kültürü 29, 30, 31 Ocak tarihlerinde kurulan stantlar, konserler, defileler, sunumlar ve folklorik danslarla tanıtıldı.

Mali Kültür, Turizm ve El Sanatları Bakanı N'Diaye Ramatoulaye Diallo açılış konuşmasında katkısı olan herkese teşekkür etti ve "Bu şenlikte vasıtasıyla günümüzde beraber yaşayan birçok farklı etnisitelerin atalarının Dogonlar olduğunu öğrendik. Soray ve Bozo kültürleri başta olmak üzere diğer toplulukların tanıtımını önümüzdeki seneden itibaren Bamako'da yapmak hedefindeyiz." sözleri ile yeni kültürel organizasyonların haberini verdi.

Festivale katılan birçok kişi geleneksel kıyafetler giyerek tertip edilen faaliyetlere destek verdi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan organizatör ve gazeteci Mory Soumano, "Amacımız Bamako'da doğmuş büyümüz yeni neslimize gelenek, kültür, ananelerini tanıtmak. Gençliğimize giyim kuşam, forklorümüzü ayrıca özellikle maske kültür ve öğretilerini tanıtmak. Mali'nin başkenti Bamako'da Dogon, Pöl, Bambara, Soray, Sononke, Tuareg, Tamaşek kökenli insanlar beraber yaşıyor. Bu organizasyonla birlikte yaşama ve farklılıkları tanıma ve paylaşma kültürünü genç Malililere öğretme maksadındayız." ifadesini kullandı.

Mali'de algılandığı gibi çok büyük güvenlik sorunlarının olmadığını vurgulayan tecrübeli kalem Soumaro, "Ülkemizin güvenlik sorunlarına rağmen böyle bir şenlik tertip ettik. Birçok yabancı misafirimiz programlarımızı takip etti ve stantlarımıza ziyaret bulundu." dedi.

Üç gün süren etkinlikler Malili ve yabancı yaklaşık 10 bin kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Dogon Kültür Festivali, Bamako'da yapıldı

Dogon Kültür Festivali, Bamako'da yapıldı

Dogon Kültür Festivali, Bamako'da yapıldı

Dogon Kültür Festivali, Bamako'da yapıldı

Dogon Kültür Festivali, Bamako'da yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim