• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Doğaya Dikkat Çekmek İçin Kar Yürüyüşü Yaptılar

Doğaya Dikkat Çekmek İçin Kar Yürüyüşü Yaptılar
Giresun'un doğal güzelliklerine ve kış turizmine dikkat çekmek amacıyla "Adım, Adım Dağcılık Grubu Dereli ilçesi, Yavuzkemal Beldesi'ne bağlı Kulakkaya...

Giresun'un doğal güzelliklerine ve kış turizmine dikkat çekmek amacıyla "Adım, Adım Dağcılık Grubu Dereli ilçesi, Yavuzkemal Beldesi'ne bağlı Kulakkaya Yaylası'nda kar yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşe Ordu'dan gelen 40 kişilik amatör dağcı, yaklaşık 3 kilometrelik karlı ve bir o kadarda zorlu parkuru 3 saat gibi bir sürede yürüdüler.

Yürüyüşle ilgili konuşan Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal, yörede yaz ve kış turizminin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Önal, "Yaylamızda Ordu'dan gelen Adım, Adım Dağcılık Kulübü'nü ağırladık. Kendileri geçen sene buraya gelmişler ve alanda yürümüşler memnun olmuşlardı. Yeniden bu alanda yürümek istediler. Bize de onlara yardımcı olmak düştü. Ordu ilinden 2 araç ile 40 kişilik bir grup olarak geldiler. Onlar ile biz de Kulakkaya, İnişdibi, Çaldağ sapağına kadar yaklaşık 3 kilometre mesafeyi beraber yürüdük. Güzel bir etkinlik oldu. Yürüyüşü doğaya hakim bir parkurda yaptık. Bundan sonra çok daha değişik etkinliklerin burada olmasınıarzu ediyoruz ve bu konuda da ciddi bir gayretimiz var" dedi.

"7 yıldır dağlara gidiyoruz" diyen Adım, Adım Dağcılık Grubu'nun kurucusu Ali Yıldırım, "Yürüyüşler bizim için artık geleneksel oldu. Her yıl kar yürüyüşü yapıyoruz. Kar yürüyüşünde de en güzel yerin burası olduğunu düşünüyoruz. Birçok yerde bu yürüyüşü düzenledik ama Kulakkaya yaylası şuana kadar gittiğimiz yerlerin en ideali. Burada yürüyüş sırasında doğal güzellikler çok fazla gördük ve fotoğrafçı olan arkadaşlarımız bu güzellikleri çok güzel kareler olarak yakaladı" diye konuştu.

Etkinliğe genellikle memur kesiminin ilgi gösterdiğini belirten Yıldırım,"Mimar, mühendis, öğretmen gibi meslek sahibi arkadaşlar da katılıyor. Yürüyüşe Giresun, Ordu, İzmir, Yalova, İstanbul'dan ve Samsun'dan gelenler var ama müsait olan herkese gurubumuz açık. Şuan 8 bin üyemiz var. Bizim ayda bir faaliyetimiz oluyor. Her mevsimin kendine ayrı güzellikleri var biz burayı çok sevdik ve baharda biz yine buraya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha önce birçok yürüyüşe katıldığını söyleyen amatör dağcı Yeter Öztürk ise "Bugün burada pozitif izlenimler edindik. Adım, adım dağcılık ekibi olarak daha önce Giresun'da yine Kümbet ve Paşakonağı Yaylası'na gelmiştik. Giresun çok güzel bir yer insanları çok güzel, kışı bile çok güzel bir yer. Bugün hava soğuk ama çok eğlenceli, keyifli bir gün geçirdik" şeklinde konuştu.

Doğaya Dikkat Çekmek İçin Kar Yürüyüşü Yaptılar

Doğaya Dikkat Çekmek İçin Kar Yürüyüşü Yaptılar

Doğaya Dikkat Çekmek İçin Kar Yürüyüşü Yaptılar

Doğaya Dikkat Çekmek İçin Kar Yürüyüşü Yaptılar

Doğaya Dikkat Çekmek İçin Kar Yürüyüşü Yaptılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim