• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Doğan Holding, Total Türkiye'yi almak için teklif verdi

Doğan Holding, Total Türkiye'yi almak için teklif verdi
Doğan Holding'e ait Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. Total'in tamamının satın alınması için bağlayıcı olmayan teklif verildi.

Doğan Holding bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları A.Ş. altında faaliyet göstermekte olan Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. tarafından Total'in tamamının satın alınması için bağlayıcı olmayan teklif verildi.

Şirketten yapılan açıklamada "Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. tarafından Total Oil Türkiye A.Ş.'nin sermayesini temsil eden paylarının tamamının (%100) satın ve devir alınması konusunda "bağlayıcı olmayan teklif" verilmiştir. Söz konusu "bağlayıcı olmayan teklif"in kabul görmesi durumunda, Total Oil Türkiye A.Ş. nezdinde mali ve hukuki inceleme ("due dilligence") çalışmalarına başlanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

EPDK verilerine göre Total yüzde 5,3 pazar payı ile 5. sırada yer alıyor. Türkiye'de 1992'den bu yana faaliyet gösteren şirketin yaklaşık 450 istasyonu bulunuyor. 

İşte gelen açıklama:

*DOHOL***DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları A.Ş. altında faaliyet göstermekte olan Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. tarafından Total Oil Türkiye A.Ş.'nin sermayesini temsil eden paylarının tamamının (%100) satın ve devir alınması konusunda bugün "bağlayıcı olmayan teklif" verilmiştir. Söz konusu "bağlayıcı olmayan teklif"in kabul görmesi durumunda, Total Oil Türkiye A.Ş. nezdinde mali ve hukuki inceleme ("due dilligence") çalışmalarına başlanacaktır. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği ("Tebliğ") gereğince, kamuya açıklanması gereken yeni bir durum ortaya çıktığı takdirde, Tebliğ ile belirlenen sürede kamuya açıklama yapılacaktır.   Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim