• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Doğan: “Çevreye Doğaya Sahip Çıkıyoruz”

Doğan: “Çevreye Doğaya Sahip Çıkıyoruz”
Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, "Yaşamın sürdürülebilirliğine, yaşam alanlarımıza ve ortak değerlerimiz olan çevreye,...

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, "Yaşamın sürdürülebilirliğine, yaşam alanlarımıza ve ortak değerlerimiz olan çevreye, doğaya sahip çıkmaktayız" dedi.

Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nce görev yaptıkları dönemlerde, çevreye karşı sosyal sorumluluğun bilinciyle hareket ettiklerini belirten Doğan, " Yaşamın sürdürülebilirliğine, yaşam alanlarımıza ve ortak değerlerimiz olan çevreye, doğaya sahip çıkmaktayız. Her yıl dönemsel olarak ilimizde yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili hazırladığımız bilimsel verileri halkımızla paylaşmaktayız. Özellikle büyük bir sorun haline gelmeye başlayan hava kirliliği raporlarımızı ve kirliliğe neden olan etmenlerle birlikte çözüm önerilerimizi tüm kesimlere bildiriyoruz" dedi.

Sorunların aşılması için eşgüdüm halinde olunması gerektiğine dikkat çeken Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, şöyle devam etti:

"Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube için her meslek kolu, kurum kendi alanında gerekli sorunları dile getirmeli ve bu sorunlarla ilgili olduğu düşünülen meslek alanlarıyla eşgüdüm içinde fikir paylaşımı yapmalıdır. Ortak değerimiz olan çevre için yürütülen çabalar önemli olmakla birlikte, söylentiler üzerinden aktarımların bilimsel verilerden uzak ve gerçeklikle bağdaşmadığı unutulmamalıdır. Çevre açısından il genelinde ve Çukurova bölgemizde yaşanan sorunları yaklaşık 5 yıldır korkusuzca dile getirip olması gerekenleri anlatmaktayız. Mücadelemiz anlık değil, gelecek nesillerin yaşamdaki payı içindir. 5 yıldır korkusuzca yürüttüğümüz çalışmalar arasında, yaşamın sürdürülebilirliği kapsamında; çevresel sorunlara karşı durulması, çevrenin korunması, mesleki hakların mücadelesi, mesleğimizin hak ettiği noktalara getirilmesi, üniversitede okuyan bölüm öğrencilerimize yönelik faaliyetler yer almaktadır. Bölüm öğrencilerimizin okulda edinmeye çalıştıkları teorik bilgilerin pekişmesi, kavranması ve mesleki olarak kullanımının sağlanması için ücretsiz eğitimler, seminerler, sempozyumlar ve teknik geziler düzenlenmiş ve benzer etkinliklerin devamı sağlanmaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim