• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

"Doğamız, iktidar destekli sermaye şirketleri tarafından sömürülmekte"

"Doğamız, iktidar destekli sermaye şirketleri tarafından sömürülmekte"
Tunceli Ovacık Kültür Derneği ve Pulur Munzur Çevre Derneği öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Munzur Vadisi'nde yapılmak istenen barajları protesto...

Tunceli Ovacık Kültür Derneği ve Pulur Munzur Çevre Derneği öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Munzur Vadisi'nde yapılmak istenen barajları protesto etti.

Ovacık Kültür Derneği ve Pulur Munzur Çevre Derneği'nin çağrısıyla Turistik Otel önünde bir araya gelen vatandaşlar, Munzur Vadisi'nde yapılmak istenen barajları protesto etmek için Hükümet Konağı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe DHF, Partizan, EMEP, HDP, Halk Cephesi üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Sık sık "Munzur özgür akacak", "Munzur'a uzanan eller kırılsın" sloganlarının atıldığı yürüyüş hükümet konağı önünde sona erdi.

Burada basın açıklamasında bulunan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 1971 yılında Milli Park olarak ilan edilen Munzur Vadisi'nde gerçekleştirilmek istenen Konaktepe Barajı, Konaktepe HES1 ile Konaktepe HES2 projesinin hukuksuz olarak iktidar tarafından onaylanarak yürürlüğe konmak istendiğini ifade etti. Maçoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Savaş, talan, imha ve inkâr denklemi içine sıkıştırılan coğrafyamızın birçok yerinde olduğu gibi bugün doğamız, devlet tarafından desteklenen sermayenin saldırısı altındadır. Doğamızda yapılmak istenen baraj ve siyanürle altın arama faaliyetleri her geçen gün artmakta, kapitalist sermayenin kar hırsı insanlarımızın sağlığını ve doğasını tehdit eder şekilde gelişmektedir. Aklını doğanın talanı üzerine kuran devlet destekli sermaye adeta "gölgesini satamadığı ağacı keser', anlayışıyla bir hastalık gibi yeryüzüne yayılmıştır. Yaşayan her canlı için sermayenin bu saldırılarına bugün karşı koyamazsak bu saldırıların ardı arkası kesilmeyecektir. Saldırılar; vicdanımıza rengini veren doğanın naif sesi ile gelişen kültürel değerlerimiz sosyal ilişkilerimize karşı yapılmıştır. Ana rahmi gibi bize güven veren bu coğrafyanın kutsallığı burada yaşayan her bir insanımız için çok değerlidir. Buna sahip çıkmak yine burada yaşayan her insanımızın başlıca görevidir. Doğamızın devlet ve iktidar destekli sermaye şirketleri tarafından sömürülmesine, tarumar edilmesine ve tüketimine izin vermeyeceğiz. Kapitalist sermayeye karşı Artvin'de doğası için direnenlere selam olsun." Açıklama, alkış ve sloganlarla sona erdi.

Cihan

"Doğamız, iktidar destekli sermaye şirketleri tarafından sömürülmekte"

"Doğamız, iktidar destekli sermaye şirketleri tarafından sömürülmekte"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim