• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Doğaltaşta nefes kesen rekabet

Doğaltaşta nefes kesen rekabet
Dünya doğaltaş pazarının en büyük üç fuarı arasında yer alan İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, sektörde liderlik mücadelesi veren...

Dünya doğaltaş pazarının en büyük üç fuarı arasında yer alan İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, sektörde liderlik mücadelesi veren Çin, İtalya ve Türkiye arasında müthiş bir rekabete sahne oluyor. 82 firma ile fuara en çok katılım gösteren İtalya'yı 37 firma ile Çin izledi. Çin firmalarının katılımı, geçtiğimiz yıla göre ikiye katlandı. Türk firmaları ise yine kaliteleriyle bir adım öne çıktı.

İtalya'da düzenlenen MARMOMACC Uluslararası Mermer Fuarı ile Çin'de düzenlenen Xiamen Uluslararası Mermer ve Taş Fuarı ile birlikte dünyanın ilk üç mermer fuarı arasında yer alan MARBLE, doğaltaş sektöründe zirve mücadelesi yapan ülkeleri İzmir'de buluşturdu. Bu yıl 30 ülkeden 214'ü yabancı 1.109 firmanın katılımıyla Türkiye'nin en büyük ve en modern alanı Fuar İzmir'de açılan 23. MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na İtalya ile Çin firmaları adeta çıkarma yaptı.

Son teknolojik iş makineleri, tonlarca ağırlıktaki dev mermer blokları ve sıra dışı doğal taşların yanı sıra, mermerin ve doğal taşın sınırlarını zorlayan tasarımların yer aldığı fuara dünyanın pek çok ülkesinden firma katılırken, İtalya 82 firma ile en çok katılım gösteren ülke oldu. Onu 37 firma ile Çin, 20 firma ile Hindistan izledi. Fuara katılan Çinli firmaların sayısı, geçtiğimiz yıla oranla ikiye katlandı.

Adam adama markaj

Dünya mermer rezervinin yüzde 40'ına sahip Türkiye'de maden ihracatından 4 milyar dolar ticaret hacmi oluştu. Blok taş ihracatında ise Çin ilk sırada yer alıyor. 23. MARBLE'DA Çinli firmalar için Fuar İzmir'de D Holü'nde sarf malzemeler bölümünde özel bir bölüm de oluşturuldu. 6 - 9 Mart tarihleri arasında Çin'de düzenlenen Xiamen Uluslararası Mermer ve Taş Fuarı'ın ardından İzmir'de düzenlenen MARBLE'a Çinli profesyonel ziyaretçilerin ilgisi çok yoğun oldu.

İtalya'nın yenilikçi teknolojisi ile Türkiye'deki gelişmiş olan mermer sektörünü İtalya'nın teknolojisi ile birleştirmek isteyen İtalyan firmalar da 27 - 30 Eylül tarihlerinde düzenlenen MARMOMACC Uluslararası Mermer Fuarı öncesinde mümkün olduğu kadar çok sayıda Türk firmayla görüşebilmek için fuara geniş katılım gösterdi. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı(ITA) tarafından D holünde oluşturulan stan t, sektörün buluşma noktası oldu.

Dünyanın en kaliteli mermerlerinden olan Türk mermeri, çeşitliliği ve dekoratif ürün olma potansiyeli ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Sahip olduğu doğal desenlerle özellikle mimari tasarımda kullanılmaya uygun doğaltaşların yer aldığı fuarda özel tasarım ürünler büyük ilgi gördü. Hammaddeye sahip Türkiye pazarıyla buluşmak isteyen profesyonel ziyaretçilere önemli fırsatlar sunan MARBLE, sektörün büyümesinde çok önemli bir rol oynuyor.

Doğaltaşta nefes kesen rekabet

Doğaltaşta nefes kesen rekabet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim