• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Doğalgazla ısınamayanlar bir bir sobaya geçiyor

Doğalgazla ısınamayanlar bir bir sobaya geçiyor
Havaların iyice soğumasının ardından evinde doğalgaz kullanan çok sayıda vatandaşın faturaların yüksek gelmesi ve ısınamama sebebiyle odun ve kömüre...

Havaların iyice soğumasının ardından evinde doğalgaz kullanan çok sayıda vatandaşın faturaların yüksek gelmesi ve ısınamama sebebiyle odun ve kömüre geçtiği belirtildi.

Bursa Mahrukatçılar ve Benzerleri Odası Başkanı İbrahim Kurt, kara kışta olmalarına rağmen satışların yeterli seviyede olmadığını dile getirdi. Özellikle belediye ve kaymakamlıklar aracılığı ile dağıtılan kömüre dikkat çeken Kurt, dağıtımların mahrukatçı esnafını zor durumda bıraktığını ifade etti.

KURT: KÖMÜR DAĞITIMI MAHRUKATÇILAR ARACILIĞI İLE YAPILSIN

Kaymakamlıklar kanalıyla merkez ilçeler Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım'da 25 bin ton civarında kömür dağıtıldığını vurgulayan Kurt, şunları söyledi: "Satışlarda canlılık yok. Havalar soğuk olsa da devletin dağıttığı, belediyelerin dağıttığı kömürler bizi olumsuz etkiliyor. Biz bunlar dağıtılmasın demiyoruz, biz istiyoruz ki bu kömürler mahrukatçı esnafı kanalıyla dağıtılsın. Ya da devlet vatandaşa parasını versin, gitsin istediği yerden kömürünü alsın. Çünkü şuan piyasada kalitesiz kömür aldı başını gitti. Şuan kaymakamlıklar tarafından dağıtılan kömürlerin kükürt oranı yüksek ama bunu kimse denetleyemiyor. Hava kirliği de bu yüzden arttı."

"DOĞALGAZLI EVLERE ODUN KÖMÜR VERİYORUZ"

Esnafın hemen her gün müşteri bekleyerek gününü geçirdiğini belirten Kurt, şunları dile getirdi: "Vatandaşta alım gücü yok. Taksilerle gelip iki-üç çuval alıp gidiyor. Doğalgazın pahalı olması nedeniyle birçok insan evinde soba kurdu. Şuanda dağıtılan kömürlerden de doğalgazlı evlere kömür veriliyor. Bunu defalarca söyledim. Çünkü vatandaş doğalgaz yüksek geldiği halde ısınamıyor. Biz doğalgazlı evlere şuan odun kömür veriyoruz."

SUBAŞI: DOĞALGAZLA ISINAMIYORUZ, SOBA KURDUM

Evinde doğalgaz kullanmasına soba alıp odun kömür yakmaya başladığını söyleyen Sabri Subaşı ise, "Evi ısıtamıyoruz. Doğalgaz var ama ısıtamıyoruz. Ne yapalım, mecburen bunu da yardımcı aldık. Hem doğalgaz hem soba ikisini birlikte yakacağız. Saba aldım, 300 lira verdim." diye konuştu.

Mahrukatçı Selahattin Balı da doğalgazla ısınamadığı için soba kurduğunu söyledi. "Ben bile evime soba kurdum, ısınamıyorum ne yapayım" diyen Balı, havaların soğuk olmasına rağmen satışların istenilen seviyede olmadığını kaydetti.

Doğalgazla ısınamayanlar bir bir sobaya geçiyor

Doğalgazla ısınamayanlar bir bir sobaya geçiyor

Doğalgazla ısınamayanlar bir bir sobaya geçiyor

Doğalgazla ısınamayanlar bir bir sobaya geçiyor

Doğalgazla ısınamayanlar bir bir sobaya geçiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim