• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Doğal Afetler Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Doğal Afetler Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Pazarlar Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Doğal Afetler tatbikatı gerçeğini...

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Pazarlar Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Doğal Afetler tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Pazarlar Belediye Başkanlığı İtfaiye Amirliğince Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Doğal Afetlerden Korunma Yolları ve Doğal Afetlerde Nasıl Davranılmalı konulu yangın tatbikatı tüm öğrencilere teorik ve uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikatta İtfaiye yetkilileri, Doğal afetlerden olan yangından korunma, hayatta kalma ve hayat kurtarma yollarını öğrenen öğrencilerin edindikleri tüm bilgileri yakın çevresi ve bilgiye muhtaç her vatandaşa aktarmalarını istedi.

Yangın tatbikatında yangınla ilgili de gerekli bilgiler verilirken, yangının nasıl söndürülmesi gerektiği uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Yeşil, tüm dünyada her an yaşanabilecek doğal afetlerden korunma ve bu konuda gerekli önlemlerin alınmasının kaçınılmaz bir insanlık görevi olduğunun bilindiğini söyledi.

Yangın ve deprem gibi doğal afetlerle karşılaşıldığında nasıl davranılacağını öğrenmenin çok önemli olduğunu belirten Okul Aile Birliği Başkanı Yeşil, "Bu hayati bilgilerin, konularında eğitim almış uzman kişiler tarafından verilmesi de önem taşımaktadır. Bu bağlamda eğitim almış personel tarafından yangın, deprem, sel gibi doğal afetler konularında bilgiler verildi ve gerçekleştirilen tatbikatlarla uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi. Okulumuzda gerçekleştirilen tatbikat, ikaz, alarm, personel tahliye, kurtarma ve yangın söndürme konularını kapsamıştır. Hepimizin doğal afetler konusunda bilgi sahibi olmaları kendimiz yanında başkalarının da hayatta kalmasını sağlayacaktır. Felaketin ne zaman karşımıza çıkacağı belli olmaz. Biz önlemlerimizi en üst seviyede tutmalıyız. Olabilecek felaketlere karşı yapmamız gerekenleri bilirsek o felaketten en az zararla kurtulmuş oluruz. Unutmayalım ki doğal afetler değil, bilgisizlik öldürür" dedi. (MB-EFE)

Doğal Afetler Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Doğal Afetler Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Doğal Afetler Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim