• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Doğa Dostu Eko-eczaneler Geliyor

Doğa Dostu Eko-eczaneler Geliyor
Türkiye'de ilk defa Atık İlaç Toplama Projesini hayata geçiren Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), şimdi de doğa dostu eczaneler kuracak.

Türkiye'de ilk defa Atık İlaç Toplama Projesini hayata geçiren Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), şimdi de doğa dostu eczaneler kuracak. Eczanelerde oluşturulacak sistem kapsamında tüm atıklar toplanacak, elektrik ve sudan tasarruf edilecek, siparişler yeniden düzenlenerek fatura ve sevkiyat azaltılacak. Böylece karbon salınımı en düşük seviyede tutulacak. Açığa çıkan karbon ayak izi hesaplanarak ağaç dikimiyle telafi edilecek.

Sürdürülebilir çevre, sağlıklı yaşam için çalışmalar yürüten Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), yeni bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Eczanelerde doğa dostu, sürdürülebilir çevreye katkı koyan bir sistem kurmayı hedeflediklerini belirten Çevreci Eczacılar Kooperatifi Başkanı Şule İlkkurşunlu,

"Atık İlaç toplamakla başlayan süreçte eczanelerin çalışmalarımıza bir yenisini ekliyoruz. Dünyamız giderek kirleniyor. Sular kirleniyor, ozon tabakası deliniyor ve mevsimler değişiyor. Dünyamızı gelecek nesillerin yaşayamayacağı bir hale getiriyoruz. Halbuki Sürdürülebilir Kalkınma diye bir kavram var. İşlerimizi dünyamızı gelecek nesillere temiz bırakacak şekilde yapmalıyız. Biz de eczacılık mesleğinin sürdürülebilir kalkınma ilkelerini belirleyip, dünyamızı kirletmeden geleceğe temiz teslim ederek yeni bir eczane çalışma sistemi oluşturmak istiyoruz. Bu sistem doğa dostu olacak" dedi.

DOĞA DOSTU DETERJAN KULLANACAĞIZ

Doğa dostu projeleri hakkında bilgi veren İlkkurşunlu, şunları söyledi:

"Bu çalışmaya ÇEKOP üyesi eczanelerle başlayacağız. Her zaman yaptığımız gibi atık ilaçlar, kağıtlar, pil gibi atıklar toplanacak. İş akışımızı yeniden modellendireceğiz. Sipariş verme biçimimizi değiştirerek fatura ve sevkiyat sayısını azaltacağız. Oluşturduğumuz karbon ayak izini telafi edeceğiz. Kullandığımız deterjan dahil tüm ürünler doğa dostu olacak. Tüm bu konularda halkımızı bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Projenin tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Ulusal Sistem Belgelendirme Genel Müdürü Nesrin Serin, gelecek nesillere devredebilecek bir ekosistem kurmak istediklerini sözlerine ekledi.

Doğa Dostu Eko-eczaneler Geliyor

Doğa Dostu Eko-eczaneler Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim