• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Doç. Dr. Vişne Korkmaz: “Rusya Krizi, Beklenen Bir Krizdi”

Doç. Dr. Vişne Korkmaz: “Rusya Krizi, Beklenen Bir Krizdi”
Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.

Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Vişne Korkmaz, Rusya krizinin beklenin bir kriz olduğunu söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile YTÜ Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi (BALKAR) işbirliğiyle Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi Rektörlük Hünkar Dairesi'nde "Soğuk Savaş Sonrası Rusya'nın İddialı Dış Politikaları ve Bölgesel Güvenliğe Etkileri" isimli konferans düzenlendi. Konferansta konuşmacı olarak katılan YTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Vişne Korkmaz, Rusya'nın Suriye'de hamleler yapmasının birkaç nedeni olduğunu belirterek, "Rusya Ortadoğu'da yani Suriye'de bir hamle gerçekleştiriyor. Rusya'nın Suriye hamlesinin birkaç nedeni var. İlk neden, Rusya, Avrupa karşısında Suriye hamlesini kullanarak, tavizler elde etmek istiyor. Daha doğrusu Rusya'ya karşı olan katı tutumun yumuşatılmasını sağlamak istiyor. Zaten o nedenle Eylül ayında Rusya'nın Suriye müdahalesi gerçekleştiği zaman batı medyası ve batıdaki dış politika karar mercileri, Rusya'nın Suriye hamlesinin, Suriye için değil Avrupa'yla ilgili olduğunu söyledi" dedi.

"RUSYA DAEŞ YERİNE MUHALİFLERİ VURUYOR"

Rusya'nın Eylül ayıda yaptığı müdahaleye değinen Korkmaz, "Rusya, Eylül ayında yapmış olduğu müdahalede meşru bir zeminde hareket ettiğini söyledi. Daha önce Birleşmiş Milletler'de ve NATO toplantısında karar verilmiş DAEŞ'e karşı mücadele zeminine uyduğunu söyledi. Suriye ve Irak hükümetlerinin bazı konularla ilgili çağrıları doğrultusunda DAEŞ karşısında oluşturulan uluslararası koalisyona destek verdiğini söyledi. Eylül ayı müdahalesinde Rusya'nın bu zemine aykırı olan istatistikleri var. Rusya'nın yaptığı bombardımanda gösteriyor ki DAEŞ'ten ziyade muhalifleri vuruyor" diye konuştu.

"RUSYA KRİZİ BEKLENEN BİR KRİZDİ"

Rusya'nın Suriye'de kalmasının risk ortamı oluşturmaya devam edeceğini dile getiren Korkmaz, "Rusya Suriye'de kalmaya devam ettikçe risk almaya da devam edecek. Artık bilindiği gibi Suriye hava sahası gibi bir durum kalmadı. Herkes Suriye üzerinde uçuş yapabiliyor. İsrailliler, Amerikalılar, uluslararası koalisyon orada yani herkes orada uçuş yapıyor. Ateş hattının üst düzeyde olduğu ve aktörlerin bazen kazayla birbirlerini vurduğu bir ortamda, Rusya'nın bir kazaya neden olabileceği söyleniyordu. En nihayetinde bilindiği gibi Rusya'nın Türkiye hava sahasını delmesi sonucu yaşanan jet hadisesi ve Rusya ile yaşadığımız kriz var. Bu yaşanan krizin gerçeklerini yıllar sonra anlayabileceğiz. Bu yaşanan kriz beklenen bir krizdi" şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Vişne Korkmaz: “Rusya Krizi, Beklenen Bir Krizdi”

Doç. Dr. Vişne Korkmaz: “Rusya Krizi, Beklenen Bir Krizdi”

Doç. Dr. Vişne Korkmaz: “Rusya Krizi, Beklenen Bir Krizdi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim